|

Üniversitelilerin yüzde 65’i sosyal medyada

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan araştırma üniversite gençliğinin yüzde 65’inin sosyal medyada kimliksiz yaşadığını ortaya koydu.

Yeni Şafak
17:27 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:31 - 20/12/2014 Cumartesi
IHA

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 5.Sosyal Sorumluluk Günleri kapsamında gerçekleştirilen “Asosyalleşme” projesi hayata geçirildi. Asosyalleşme konusunda üniversite gençliğinin farkındalık düzeyini ölçmek amaçlı 4 haftalık bir sürede yapılan anket çalışmaları üniversite gençliğinin yüzde 65’inin kendilerini özgürce ifade etmek adına, sosyal medyada kendi kimliklerinin dışında farklı kimlikler ile yer aldığını belirledi.


İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Emel Tozlu ve öğrencileri Zehra Kılıç, Seçil Sarı, Aylin Albay, Yağmur Vurgun, Derya Teke, Sema Yollu, Şeyma Orhan, Sena Tez, Remzi Gürler, Saregül Tiryaki, Şevval Engin tarafından Sosyal Sorumluluk Kulübü organizasyonu olarak gerçekleştirilen proje sosyal medyanın, üniversite gençliğini ciddi anlamda asosyalleştirdiğini de gözler önüne serdi.


Araştırma sonuçlarını değerlendiren Sosyal Medya Uzmanı ve Psikolog Gökhan Türkmen “İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından yapılan araştırma tıpkı kanser gibi gençlerin içine sızan sosyal medya virüsüne dikkat çekiyor” dedi. 

#Sosyal Medya Uzmanı ve Psikolog Gökhan Türkmen
#İstanbul Gelişim Üniversitesi
#Sosyal medya
9 yıl önce