|

Unutulmaz

Cumhurbaşkanlığının 4'üncü yılında, 17 Nisan 1993 tarihinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Turgut Özal, Topkapı'daki anıt mezarında anıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara'dan İstanbul'a gelerek cuma namazını Atatürk Havalimanı'ndaki Hezarfen Ahmet Çelebi Camii'nde kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8'inci Cumhurbaşkanı Özal'ın kabrine giderek burada dua etti. Davutoğlu'nun gelişi nedeniyle cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Anıtmezar'a gelerek çiçek bırakan Fener Rum Patriği Bartholomeos ile karşılaşan Davutoğlu, onunla bir süre sohbet etti. Kur'an tilaveti sonrası buradan ayrılan Davutoğlu, yürüyerek eski başbakanlardan Adnan Menderes'in kabrine de gitti ve buradaki Kuran tilavetini de dinledi. Beraberindekilerin ayrılmasının ardından Davutoğlu, tek başına kaldığı Menderes'in kabri başında, bir süre dua etti.



FATİH'İN MANEVİ HUZURUNDA


Özal'ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir de mesaj yayınlayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ölümünden sonra İstanbul'da, Fatih Sultan Mehmet Han'ın manevi huzurunda olmak istediğini vasiyet eden Turgut Özal, merhum Menderes'in yanıbaşındaki mütevazı mezarıyla demokrasi ve hukuk mücadelemizin en önemli simgelerinden biridir. Bu ülkenin bütün evlatları, merhum ve mağfur Turgut Özal'ın başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığında Türkiye'yi hangi vesayet odaklarından alarak nereye taşıdığını, militarizme karşı verdiği mücadeleci kimliği ile sivil karakterini, ülkemizin kalkınması için verdiği büyük gayreti, demokrasimize ve kalkınmamıza kazandırdığı tarihi mesafeyi hiçbir zaman unutmayacaktır.”



Ölümünün 22'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene dün sabah Özal'ın eşi Semra Özal ile oğulları Ahmet ve Efe Özal da katıldı.


#Turgut Özal
#Davutoğlu
#Menderes
9 yıl önce