|

Urla'da hortum

İzmir Urla ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve birkaç saniye etkili olan hortum hasara neden oldu.

Aa
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:13 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Urla'da hortum
Urla'da hortum

Özbek köyündeki bazı ağaçları da içine alan hortum nedeniyle köydeki ortaokulun çatısında hasar oluştu, 8 evin çatısı, kapı ve penceresi uçtu. Köy camisi ile civardaki bazı otomobiller de zarar gördü.

Hortumun enerji nakil hatlarına da zarar vermesi sonucu köye öğle saatlerine kadar enerji verilemedi.

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu Özbek Köyü'ne gelerek incelemelerde bulundu.

Karaosmanoğlu, köyün halini gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, hortumun servi ağaçlarını kibrit çöpü gibi büktüğünü, köy meydanındaki çınar ağacını koparıp aldığını kaydetti.

Köy sakinlerinin endişe içinde olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, "Allah'tan ki gündüz vakti olmayan hortum yaralanma veya can kaybına neden olmamış. O nedenle ucuz atlatılmış bir olay olarak görüyorum. Köy Ortaokulunda, birkaç ev ve arabada hasar var. Hasarı tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışıyorlar" dedi.

Karaosmanoğlu, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Köy Muhtarı Işık Erdoğan da köyde ilk defa hortum felaketi ile karşı karşıya kalındığına değinerek, "Birkaç saniye süren hortumda hasarımız ve üzüntümüz büyük oldu" dedi.

Hortumda evi hasar görenlerden Jale Akar da bir patlama sesiyle uyandığını, kuvvetli bir ışık, ateş ve gürültüyle evinin sarsıldığını, kapı, pencere ile panjurlarının kırıldığını anlattı.

Köyde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, AKS, İtfaiye ve Urla Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından enkaz kaldırma çalışması yapıldı.


10 yıl önce