|

Üsküdar'da kadınlar şiddete karşı yürüdü

Üsküdar'da, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında, belediye öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı yürüyüş sırasında kadınlar "Şiddete hayır" sloganı attı.

Yeni Şafak
18:05 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 16:11 - 25/11/2014 Salı
DHA
Marmaray İstasyonu'nda toplanan kadınlar, Salacak'a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı avukat Özlem Zengin de katıldı. Yürüyüş boyunca Şiddete Hayır" sloganı atan kadınlara, Başkan Hilmi Türkmen de sık sık slogan atarak destek verdi.

Yürüyüş sırasında, üzerinde "Şiddet acizliktir" yazılı turuncu şemsiyeler açan kadınlar, Üsküdar Meydanı'nda ilginç görüntüler oluşturdu.

Salacak Meydanı'nda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, Bütün dünyada 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü. Dünyanın her yerinde kadına karşı şiddet var. Türkiye'de de var ve Türkiye'deki rakamlar dünya ile aynı. Ne daha fazla, ne daha çok. Sonuç olarak, biz bütün dünyadaki kadınlar gibi bugüne dair bir hatırlatma yapmak istiyoruz ki, biz kadınlar olarak, dünyada, Türkiye'de kadına şiddet var ve buna dur demek istiyoruz. Şiddetin acizlik olduğunu, kendini ifade edemeyenlerin bir yöntem olarak uygulamaya çalıştıkları bir şey şiddet. Sadece kadınlar değil, Türkiye'de çocuklar da şiddete maruz kalıyorlar" dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, Şiddet acizliktir, şiddet cahilliktir, şiddet basitliktir. Şiddet, söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu çok ucuz bir yöntemdir" dedi.

 
#üsküdar yürüyüş
#üsküdar kadın
#kadına şiddet
9 yıl önce