|

Üst aklın ASALA’sı sahnede

PKK üzerinden kaos planının çözüm süreciyle birlikte akamete uğratılması, 'üst aklı' yeni arayışlara yöneltti. 7 Haziran öncesi DHKP-C terörüyle operasyona girişen odaklar, 1915'in 100'üncü yılında Ermeni ASALA'yı da sahneye sürmeye hazırlanıyor. ASALA, gönderdiği 'Ermeni Gizli Ordusu' amblemli mektuplarla temsilciliklere tehditler savuruyor​

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:02 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

6-7 Ekim olayları ile Türkiye'deki Kürt tabanı sokağa çekmeye çalışan karanlık güçler tekrar devreye girdi. Çözüm sürecindeki gelişmeler sayesinde PKK üzerinden istediği kaosu yaratmayı başaramayan eller, DHKP-C'yi harekete geçirdikten sonra ASALA terör örgütünü de yeniden sahneye sürme hazırlığında. ASALA, son günlerde yurtdışındaki birçok ülke temsilciliğe 'Ermeni Gizli Ordusu' amblemli kağıtla mektup göndermeye başladı.



'KARA LİSTE' TEHDİDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl 23-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümüne yönelik yoğun bir program önermesi ve Türklerle aynı cephede savaşmış olan devletlerin resmi temsilcilerini davet etmesi, Ermeni diasporasını rahatsız etmişti. Erdoğan'ın bu çağrısını “Ermenilere, hatta tüm dünya medeniyetlerine yönelik bir hakaret olarak" gördüklerini belirten ASALA, mektupta, törene katılan ülkeleri 'kara liste'ye almakla tehdit etti. Mektupta, Çanakkale etkinliklerine katılması beklenen 77 devletin 'Türk hükümetini desteklemekten' ötürü 'suçlu' ilan edileceği belirtildi.



TÖRENLER GERÇEKLEŞİRSE...


Örgütün antetli kağıdına yazılan mektupta Türk vatandaşlarına da Çanakkale anma programını boykot çağrısı yapan terör örgütü, “Bu törenin gerçekleşmesi halinde tepki verme hakkımızı saklı tutuyoruz" ifadesini kullanarak açık bir de tehdit savurdu. ASALA'nın geçtiğimiz aralık ayından buyana yeniden Avrupa'da hücre yapılanmasına giriştiği öğrenildi. Ermeni nüfusun yoğun olduğu Fransa, Almanya ve Belçika'da militan devşiren örgüt, ilk etapta eğittiği 21 teröristle, özellikle nisan ayı içinde faaliyet hazırlığında. Güvenlik kaynakları, yeniden gündem olma amacındaki ASALA'nın, terör eylemi için bir Avrupa ya da Güney Amerika ülkesini seçebileceğini kaydediyor.



Diaspora vukuatı artıyor


Ermeniler için sözde soykırımı uluslararası platformda tanıtabilmek adına 'psikolojik eşik' olan 24 Nisan 2015 tarihine yaklaşılırken, Ermeni aşırı grupların yurtdışındaki aşırılıkları dikkat çekiyor. İşte son dönemin provokatif eylemlerinden bazıları:


* 18 Ağustos 2014: Ermeni kökenli bir Rus vatandaşı tarafından TC Moskova Büyükelçiliği armasına sabah saatlerinde ateş açıldı. Olay zanlısı Artur Mirzoyan halen tutuklu olarak yargılanıyor.


* 16 Şubat 2015: Lyon Başkonsolosluğumuzun bulunduğu binanın giriş katındaki posta kutularına ve duvarlarına, Taşnakların Fransa gençlik kolu olan Fra Nor Seround örgütü üyesi Ermeniler ırkçı ifadelerin kullanıldığı el ilanları astı.


* 21-22 Şubat 2015: ABD'nin Kaliforniya eyaletinde “Los Angeles Travel & Adventure Show" isimli fuarda Turizm Ataşeliğimizin standı protesto edildi.


* 27 Şubat 2015: Türk STK'lar tarafından Toronto Üniversitesi'nde düzenlenen “I. Dünya Savaşı: Doğu Anadolu'da insan acısı" isimli panel engellenmeye çalışıldı.


* 2 Mart 2015 : Paris Descartes Üniversitesi'nde 'Türkiye ve Avrupa' konulu açık oturumda Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in konuşması, Fra Nor Seround örgütü üyesi bir izleyicinin, elindeki içeceği fırlatmasıyla kesildi.


* 4 Mart 2015: ABD-Kaliforniya'daki Carson şehrinde inşa edilmesi öngörülen Atatürk Anıtı projesi için Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, salonda bulunan yaklaşık 300 Ermeni Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer'i protesto etti.


* 18 Mart 2015: Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde “Son Mektup" filminin gösteriminden hemen önce sinemanın önüne gelen Taşnak Partisi'ne mensup 25 kadar Ermeni, sinemanın dışında filmi protesto etti, hakaret dolu pankartlar taşıdı.







#asala
#diaspora
#ermeni sorunu
9 yıl önce