|

Üst kurullarda paralel tezgah

Paralel çete, 2010'daki KPSS skandalıyla BTK gibi üst kurullara yerleştirdiği elemanları için şimdi de uzmanlık sınavı düzenlemeye çalışıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:14 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

17-25 Aralık darbe girişimine kadar paralel örgütün dinleme üssü olarak kullandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda, paralel yapıya çalıştığı tespit edilen 82 uzman kritik görevlerinden uzaklaştırıldı. Ancak RTÜK, Rekabet Kurumu, BTK, Kamu İhale Kurumu, TAPDK gibi kurumlarda ise paralel yapıya yakın uzmanların hala aktif olarak görev yaptıkları iddia ediliyor.



PARALELİN ÇİFTLİĞİ HALİNE GELDİ


17-25 Aralık darbe girişimleri ile meşru hükümeti devirmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), devlette sızmadık kurum bırakmadı. Devletin kılcal damarlarına kadar sızan örgüt, söz konusu kurumları kendi şirketleri gibi kullandı. RTÜK, KİK, TABDK, RK ve Şeker Kurumu'nda kritik görevlerde bulunan paralel yapıya yakın isimlerle ilgili şu ana kadar işlem yapılmadığı belirtildi. Ancak söz konusu kurumların paralel yapıya yakın isimleri belirleme çalışması ise sürüyor.



SIRA DİĞER KURUMLARDA


Kırmızı Kitap'ta ulusal güvenlik sistemine yönelik tehdit olduğu belirtilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne çalışan söz konusu bu isimler de belirlendikten sonra Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'ne gönderilecek. BTK'da paralel yapı döneminde alınan uzmanların hala daha aktif olarak çalıştıkları belirtiliyor. Bunun yanı sıra BTK ve bazı üst kurullarda, soruların sınavdan önce ele geçirilerek devlet kurumlarına sızmak için kullanıldığı 2010 KPSS ile atanan uzman yardımcılarının uzmanlık kadrosuna alınmak istendiği öğrenildi. Bu kapsamda BTK'da da uzman yardımcıları için uzmanlık sınavı açıldığı öne sürülüyor.



#17-25 Aralık darbe
#paralel yapı
#Kırmızı Kitap
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce