|

Usulsüz dinlemeye 29 gözaltı

Eskişehir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda 29 emniyet görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında emniyet eski müdür yardımcısı Mustafa Aygün de bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski emniyet müdür yardımcısı Mustafa Aygün, eski istihbarat şube müdürü Mustafa Arık’ın da bulunduğu 12 ildeki 29 polis için ‘usulsüz dinleme’ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verdi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayat ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması’ iddiaları ile ilgili operasyon başlatılmıştır” denildi.


ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

Valilik açıklamasında, “Operasyon sonucunda; 1 ikinci sınıf Emniyet Müdürü, 2 üçüncü sınıf Emniyet Müdürü, 1 dördüncü sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 1 baş komiser, 3 komiser yardımcısı ve 19 polis memuru olmak üzere 28 kişi hakkında adli işleme başlanılmış, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir.” Eskişehir merkezli eş zamanlı operasyonlar Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara ili olmak üzere 12 ili kapsıyor. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün’ün avukatı Turgay Balaban, gözaltı operasyonunun Eskişehir merkezli ve Eskişehir’de dinlenildiği iddia edilen 25 -30 kişiye ilişkin bir dosya olduğunu söyledi. 

#dinleme
#operasyon
#polis
9 yıl önce
default-profile-img