|

Usulsüz 'taltif'te 13 polise gözaltı

Bazı polislere 'usulsüz taltif' verildiği gerekçesiyle 17 polis hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltına alınanların arasında Zaman Gazetesi'nin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Halil Dumanlı da var

Osman Özgan
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:55 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Usulsüz 'taltif'te 13 polise gözaltı
Usulsüz 'taltif'te 13 polise gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 ilde düzenlediği taltif operasyonu kapsamında 17 polis hakkında gözaltı kararı çıktı, 13'ü gözaltına alındı. Şüphelilerin 27 polis memuruna senelik izinde, mazaret izninde veya doktor raporlu olduğu halde sahte belge düzenlenerek maaş taltifi verilmesine neden olan evraklarda imzalarının olduğu tespit edildi. Müfettişler henüz ataması yapılmadan halde taltif alanlar memurların da olduğunu belirlerken sahte evraklarla kamunun yaklaşık bin maaş taltifi değerinde zarara uğratıldığı ifade edildi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

İlk olarak Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabah 10 ayrı ilde görev yapan 17 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 13'ü 7 ilde gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'inin yakalanmasına çalışıldığı kaydedilirken 3'ünün ise yurt dışında olduğu öğrenildi. Öte yandan ifadesine başvurulan bir polis memurunun ise taltif usulsüzlükleriyle alakalı olarak her şeyi itiraf ettiği öğrenildi.

YÜZLERCE MAAŞ 'ÖDÜL'

Müfettişlerin ve savcılığın usulsüz taltif ödemesi alanlarla ilgili olarak incelemelerinin devam ettiği ve banka hesaplarının incelemeye alındığı da öğrenildi. Öte yandan Gözaltına alınanların arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Halil Dumanlı da yer aldığı öğrenildi.

Kardeşini savundu

Kardeşi gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı konuyla ilgili açıklama yaptı. İsmi ve kardeşi üzerinden algı operasyonu yapıldığını öne süren Dumanlı özetle şu kaydetti: 'Kardeşime isnat edilen suçlamanın ne olduğunu henüz tam olarak bilmemekteyim. Eğer ortada bir suç unsuru varsa, bunu mutlaka tespit edilecektir. Kaldı ki, taltifin ne kadar olacağını, oluşturulan takdir komisyonu belirlemektedir. O dönemde kardeşim taltif alanları belirleyen kişi değildir. Taltifle ilgili önüne gelen dosyalarda inceleme yapmakla görevlidir. Ancak, öncelikle aynı suçlama ve ithamların; birinci derece amirden başlamak üzere en üst yöneticiye kadar İçişleri Bakanlığı Müsteşarına da yapılması gerekir.'

Eski Güvenlik Daire Başkanı olan Bekir Akarsu da 'usulsüz taltif' gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltı kararı çıkan isimlerden bazıları ise şöyle:

- Bekir Akarsu 1. Sınıf Emniyet Müdürü

- Halil Dumanlı 2. Sınıf Emniyet Müdürü

- Saruhan Kızılay 3. Sınıf Emniyet Müdürü (Vietnam'da görevli)

- Gökhan Kabukçu 3. Sınıf Emniyet Müdürü

- Zeki Akyol 3. Sınıf Emniyet Müdürü

- Davut Gürbüz 3. Sınıf Emniyet Müdürü

- Hüseyin Şimşek 3. Sınıf Emniyet Müdürü

- Faik Ozan K. 3. Sınıf Emniyet Müdürü


10 yıl önce