|

Uyar: Ortaklarımıza ödeme yapacağız

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uyar, "Şu anda yasal nedenlerle ortaklarımıza ödeme yapamıyoruz. Bu konu hala yargıdadır. Yasal izin çıktığında ortaklarımıza ödeme yapabileceğiz" dedi.

Aa
00:00 - 4/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 14:24 - 4/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Uyar: Ortaklarımıza ödeme yapacağız
Uyar: Ortaklarımıza ödeme yapacağız

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, "Türkiye'de, hiçbir yerde savcılıkça aranmıyorum. Benim ve Yimpaş'ın adaletten kaçması söz konusu olmamıştır" dedi.


Uyar, kendisi ve Yimpaş Holding hakkında basında yer alan iddiaları düzenlediği basın toplantısında yanıtladı.


Türkiye gündeminin onbeş gündür kendisi ve Yimpaş Holding hakkında bir takım iddialarla meşgul edildiğini ifade eden Uyar, şirketin 1982 yılında 7 arkadaş tarafından kurulduğunu, amaçlarının Türkiye'de çok ortaklı bir şirket meydana getirerek, halkın küçük sermayeleriyle büyük paralar oluşturup önce mağazalar zinciri kurmak sonra da gıda ve giyim alanında üretime geçmek olduğunu anlattı.


Uyar, Holding ve bağlı şirketlerin 100 ortağı geçince başvuruları üzerine SPK tarafından kayda alındığını, bugün Yimpaş'ın mal varlığının ortaklardan toplanan paranın iki katı olduğunu, ortaklardan toplanan paranın 600 milyon avro, Yimpaş'ın aktif mal varlıklarının ise 1 milyar 200 milyon avro olduğunu kaydederek, Yimpaş'ın batmadığını söyledi.


Dursun Uyar, "Yimpaş şeffaf bir kuruluştur. Ortaklarımızın tamamı pay defterine kayıtlıdır" diyerek, 2001 krizinden sonra Aytaç'ın borçları sebebiyle ve Yimpaş ortaklarına 700 milyon mark ödeme yaptıkları için nakit sıkıntısı yaşadıklarını anlattı.


Uyar, 1997 yılından sonra estirilen rüzgara ve bugünkü basının yaptığına benzer "lince" rağmen büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini iddia etti.


Haklarındaki 117 şikayetten 113'ünün lehlerine sonuçlandığını dile getiren Uyar, "Kaybettiğimiz hiçbir dava yok. Çünkü Yimpaş Titan gibi para toplayıp kaybolmadı" dedi.


Hakkında açılan davalardan da söz eden Uyar, "Türkiye'de, hiçbir yerde savcılıkça aranmıyorum. Benim ve Yimpaş'ın adaletten kaçması söz konusu olmamıştır" dedi.


Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dursun Uyar, hiçbir yerde kanun dışı işlem yapmadıklarını vurgulayarak, Çarşamba günü katılacağı bir televizyon programında bütün iddialara ellerindeki şok belgelerle yanıt vereceklerini bildirdi.


Dursun Uyar, AK Parti'nin kuruluşuna maddi destek sağlayıp sağlamadıklarının ve kendilerine yapılan saldırılarla AK Parti'nin vurulmak istenip istenmediğinin sorulması üzerine, "Yimpaş'ın paraları ne bir tarikata ne de bir siyasi partiye gitmemiştir" diye konuştu.


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanının açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine de Uyar, SPK Başkanının kendileri üzerinden hükümete baskı yaparak ayakta kalma mücadelesi verdiğini ileri sürerek, "SPK Başkanını açık oturuma davet ediyorum. Açıklamaları (bu sene de ayakta kalayım, Kasım ayında beni almasınlar) diye yaptığı bir ayaktır" iddiasında bulundu.


Dursun Uyar, özellikle Doğan Grubunun gazetelerinin aleyhlerine haber yaptığını ileri sürerek, bu gazeteler ve kendileri için "dolandırıcı" sözünü kullanan 15-20 yazar hakkında da dava açma hazırlığında olduklarını, hepsiyle mahkemede hesaplaşacaklarını anlattı.


Yimpaş'ın "yeşil sermaye" olup olmadığının sorulması üzerine de Uyar, "Yimpaş Türk sermayesidir. Rengi de albayrak rengidir" dedi.


Dursun Uyar, gazetecilerin özellikle Almanya'daki dava soruşturmasına ilişkin sorularının devam etmesi üzerine toplantıyı keserek salondan ayrıldı.


ORTADA İFLAS EDEN BİR ŞİRKET YOK

Basın toplantısı sırasında dağıtılan bültende, 2007 yılının Yimpaş'ın atılım yılı olacağı belirtilerek, pek çok yeni mağazanın hizmete açılacağı ve bugünkü değeri 500 milyon doların üzerinde olan Aytaç'ın Borsaya açılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bültende, şirketin bugüne kadar devlete 480 milyon mark vergi, ortaklarına 196 milyon mark kar payı verdiği ifade edilerek, şirketin 115 bin ortağı 9 bin çalışanı, 41 mağazası, 17 fabrikası, 7 oteli ve 4 hastanesi bulunduğu aktarıldı.


Bültende, "Şu anda yasal nedenlerle ortaklarımıza ödeme yapamıyoruz. Bu konu hala yargıdadır. Yasal izin çıktığında ortaklarımıza ödeme yapabileceğiz.


Ortada batan bir para, iflas eden bir şirket yoktur. Yimpaş olarak geleceğe güvenle bakıyoruz" denildi.


17 yıl önce