|

Uyuşturucu tedavisine sosyal destek

Uyuşturucu ile mücadele için hazırlanan eylem planı hayata geçirildi. Planla birlikte tedavi görenlere sosyal destek verilecek. Hastaların toplumdan dışlanmasının önüne geçilecek. Uyuşturucu ile mücadeleye katkı sunanlara ise ödül verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:26 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı” göre uyuşturucu tedavisi sonrası kişinin sosyal dışlanması önlenecek. Topluma uyumu sağlanması için ise okula ve işe yerleştirme gibi konularda yardımcı olunacak. Ayrıca uyuşturucu ile mücadeleye katkı sunanlara ise ödül mekanizması devreye sokulacak.



GİRİŞLERE ÖZEL ÖNLEM


Türkiye'de uyuşturucu ile mücadele konusunda taviz verilmiyor. Bu kapsamda “Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı” devreye sokulmuştu. Plana göre, uyuşturucunun ülkeye girdiği bütün noktalar, fiziki, teknik, insan kaynağı ve yönetim kapasitesi açısından güçlendirilecek. Özellikle eğitim kurumlarının güvenlik kamerası ile bahçe duvarı ve güvenlik görevlisi ihtiyaçları tespit edilerek, eksikler giderilecek.



SAĞLIKLI HAYAT BİLGİSİ


Bununla birlikte ülke genelinde sayıca yetersiz olan psikiyatri ve çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı sayısı kademeli olarak artırılacak. Bağımlılık tedavisi yapan kliniklerde görev yapmayı teşvik etmek amacıyla ek ödeme ve SUT Yönetmeliği'nde gerekli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılacak. Öğrenci velilerinin bir plan dahilinde okula davet edilerek içerisinde sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele stratejilerine yönelik bilgileri de içeren sağlıklı bir hayat için eğitim modülüne tabi tutulmaları teşvik edilecek.



AKTİVİTELER İÇİN KAYNAK


Alkol ve Madde Bağımlıların Tedavi Merkezi ve Çocuk ve Erken Madde Bağımlıları Tedavi Merkezlerindeki hastalar için gerekli olan bir takım sarf malzemeleri, hastaların kişisel bakım malzemeleri, tedavi mekanizmasında kullanılan ödül mahiyetindeki yiyecek veya aperatiflere, iş uğraş terapilerinde kullanılan malzemeler ile sosyal aktiviteler için gerekli kaynak sağlanacak. Bu merkezlerin çevresinin güvenlikleri Narkotimler başta olmak üzere ilgili kolluk birimleri tarafından sağlanacak.


#alkol
#uyuşturucu
#bağımlılık
#destek
9 yıl önce