|

Vadi İsrail'i gerdi

Bazı sahneler nedeniyle bir süre önce Ayrılık dizisini protesto eden İsrail şimdi de Kurtlar Vadisi Pusu'nun önceki hafta yayınlanan bölümünden rahatsız oldu. Büyükelçimizi Dışişleri'ne çağıran İsrail Bakan Yardımcısı Ayalon, küstahça hareketlerle rahatsızlıklarını iletti.

Tel Aviv
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 01:07 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Vadi İsrail'i gerdi
Vadi İsrail'i gerdi

Daha önce TRT'de yayınlanan Gazze konulu “Ayrılık” dizisini protesto eden İsrail, bu defa “Kurtlar Vadisi Pusu”nun önceki hafta gösterilen bölümüne ilişkin olarak harekete geçti. Edinilen bilgiye göre, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u dün Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

KAN YILDIZ'A SIÇRADI

Ayalon, Büyükelçi Çelikkol'a, İsrail'in Kurtlar Vadisi dizisinden duyduğu rahatsızlığı ve üzüntüyü iletti. İsrail basını da dizide, MOSSAD'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin işlenmesini gündeme getirdi, dizinin İsrail karşıtı mesajlar içerdiğini öne sürdü.

“Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde İsrail'in tepkisini çeken olay ise, iddiaya göre, şöyle gelişti: Polat Alemdar, Memati'nin oğlunu kurtarmak için İsrail Büyükelçiliği'ne ait bir konuta baskın yapıyordu. Polat'ın, çocuğu esir alan kişiyi başından vurduğu sırada ekranlara gelen görüntü ise İsrail'in tepkisine yol açtı. Polat'ın vurduğu kişinin başından sıçrayan kan, duvardaki Davut yıldızına sıçradı.

İsrail'in asıl tepkisini çeken olay ise Polat ile İsrail hesabına çalışan bir kişi arasında geçen şu diyalog oldu:

“- Burası yabancı bir ülke toprağı. Savaş suçu işliyorsunuz.

Polat: Hep siz mi savaş suçu işleyeceksiniz?”

AYALON KÜSTAHLIĞI

Bu arada, İsrail Yediot Ahranot gazetesinde yer alan bir habere göre, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u Dışişleri binasında çağırdığı sırada küstahça bir tutum sergiledi. Yediot'un haberine göre, Ayalon, Büyükelçi Çelikkol ile görüşmesinde gazetecilerin ısrarına rağmen tokalaşmadı ve ardından İbranice 'Onun bizden daha aşığıda oturduğunun görülmesini istedik" ifadesini kullandı.


14 yıl önce