|

Vakıf Gureba 'VIP hastane' oluyor

12 bin metrekarelik arazide kurulan Vakıf Gureba Hastanesi yeniden inşa ediliyor. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, 'Hastane önüne helikopter pisti yapılacak. Hasta başbakan gibi ağırlanacak. Cebine harçlığı konulabilecek. Hastaya evinde de bakım var' dedi.

İstanbul
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:31 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Vakıf Gureba 'VIP hastane' oluyor
Vakıf Gureba 'VIP hastane' oluyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bahçesi ve ek binalarıyla birlikte toplam 74 bin metrekare arsa içinde 12 bin metrekarelik alanda kurulu Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yıkarak yerine çok daha büyük yeni bir hastane binası yapacak. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, hastanenin bir protokol çerçevesinde önce SSK'ya, ardından Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini, devir sırasında 10 dönüm üzerine kurulu eski binasının onarılarak, yüzde 10 oranında fakirin de tedavisinin yapılması koşulunun getirildiğini hatırlattı. Beyazıt, kanuna konulan bir maddeyle hastanenin vakfiyesinde olduğu gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçtiğini ve eski hastane binasının onarımına başlandığını kaydetti. "Bu binada sadece poliklinikler olacak" diyen Beyazıt, ardından yeni ve eski hastane arasındaki tek katlı yapının yıkılarak 15 bin metrekarelik alanda 10 ameliyathane, bin kişiye hizmet verecek acil servis, 650 kişilik konferans salonu, idari binalar ve 200 yataklı 2 katlı bir bina yapılacağını bildirdi.

BAHÇE DEĞİL SULTANAHMED PARKI

Beyazıt, yeni hastanenin ön bahçesinde yer altına 3 katlı bir otopark yapacaklarını dile getirdi. Hastanenin 25 dönümlük bahçesini Sultanahmed Parkı gibi yapacaklarını kaydederek, "Burayı su ve ışık oyunlarının olacağı, hayvan figürlerinden ağaçların olduğu dünyanın en güzel sağlık parkı haline getireceğiz" dedi.


Fakire 'ayrıcalıklı' muamele

Yusuf Beyazıt, şu bilgileri verdi: "Mevcut binanın arkasına yapılacak yeni bina için 200 milyon YTL kaynak ayırdık. Eski hastane 1 ayda bitecek, ardından hemen yenisini yapacağız. Bizim fakirimiz hastaneye geldiği zaman, sanki başbakan ya da çok zengin birisi gelmiş gibi tedavisi yapılacak. Giderken ambulans evine kadar götürecek. Harçlığı yoksa cebine konulacak. Evlerinde de bakım yapılacak. Hastanenin önüne helikopter pisti yapılacak. Nasıl yabancı hastalandığında sigorta firması uçak gönderiyorsa, biz de diğer illerdeki hastamızı alacağız. Fakir olmak ayrıcalıklı hale gelecek."




16 yıl önce