|

Vali Mutlu'dan kayıp gençlere ilişkin açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da kaybolan gençleri arama çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle geçmiş günlere göre daha az araçla yürütüldüğünü söyledi.

İha
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 11:48 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Vali Mutlu'dan kayıp gençlere ilişkin açıklama
Vali Mutlu'dan kayıp gençlere ilişkin açıklama

Vali Mutlu, Gülhane Parkı'nda katıldığı program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kumburgaz'da kaybolan gençlerle ilgili soru üzerine Mutlu, 'Serdar Demir, kaybolan gençlerimizden bir tanesine ulaşabildik ve bugün Diyarbakır'da defnediliyor. Mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum. Geriye kalan 4 genci arama çalışmalarını da hava şartlarının, deniz şartlarının el verdiği ölçüde sürdürmeye devam ediyoruz.

Bugün biraz denizin etkili olması nedeniyle denizdeki arama kurtarma faaliyetleri geçmiş günlere oranla daha az araçla yürütülüyor. Ama karadan arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dolayısıyla hava şartlarının bize fırsat verdiği her anı değerlendirerek gençlerimize ulaşabilmek ve ailelerine teslimini bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.

Ümit ediyorum ailelerine teselli olacak, acılarını hafifletebilecek hiç olmazsa böyle bir kavuşmayı devletimizin imkanlarıyla sağlayabiliriz. Arama faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi bir kez daha teyit etmek istiyorum' dedi.

10 yıl önce