|

"Validebağ'da algı operasyonu yürütülüyor"

TVNET canlı yayınına bağlanan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ'daki cami konusuna açıklık getirdi. Türkmen, "Mahkemenin Validebağ'daki cami inşaatını durdurması ile ilgili haberler yanlış, algı operasyonu yürütmeye çalışıyorlar" dedi. Türkmen, caminin yapılacağı alanın beton zemin olduğunu ve uzun zamandır hiç bir ücret ödenmeden otopark olarak olarak kullandığına dikkat çekti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Validebağ'da algı operasyonu yürütülüyor"
"Validebağ'da algı operasyonu yürütülüyor"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, katıldığı TVNET yayınında son günlerde saptırılarak yayınlanan Validebağ haberleri için açıklamalarda bulundu.

"AÇILAN DAVANIN CAMİYLE ALAKASI YOK"

Türkmen, "Gerçekten son günlerde kamuoyunu meşgul eden bir konu, ne yazık ki konu tamamen gerçek boyutundan saptırıldı. Validebağ'da yeşil katlediliyor, yeşile cami yapılıyor, mahkeme kararı var ama karar dinlenmiyor, inşaat devam ediyor gibi bir algı yürütülmeye çalışılıyor. Bunların gerçek olmadığını bir kez daha paylaşalım. Öncellikle söz konusu cami inşaatı koruya yapılmıyor, korunun dışında Üsküdar Belediyesi'ne ait parselde yapılıyor. Halbuki bir takım kişilerin açtığı dava, aynı yerde 178 parselle ilgili bir dava açılmış. Enteresan ki bu dava 2013 yılında açılmış yeni bir dava değil. Bu davada mahkeme yürütmeyi durdurma talebini reddetmiş, şimdi 2 gün önce acele yürütmeyi durdurma kararı var fakat bu davanın bizim parselle alakası yok. Davada biz Üsküdar Belediyesi olarak taraf değiliz, davayı Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açmışlar" ifadelerini kullandı.

"CHP DE BU YANLIŞA ORTAK OLUYOR"

CHP'lilerin Validebağ paylaşımları hakkında konuşan Hilmi Türkmen, "Korunun içine cami yapılıyor iddiasında bulunanlar bu kararda camiyle alakalıymış gibi paylaşıyorlar. Ne yazık ki CHP vekilleri ve il başkanları da kamuoyuyla böyle paylaşıyorlar. Yalnız benim avukat kimliğimde var, mahkeme kararlarına karşı gelme gibi bir durumumuz olamaz. Bizim şuanda devam eden cami inşaatımızla ilgili yargı kararı yoktur. Caminin yapıldığı alan yeşil alan değil, toprak alandır. Bu cami mahalle halkının talebiyle yapılıyor. Üsküdar Müftülüğü'ne müracaatları var" dedi.

"ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜYORLAR"

Türkmen son olarak "Mülkiyeti olan tapulu olan ve tamamen ruhsatlı bir cami inşaatıdır. Şimdi bu hezeyanın iki sebebi vardır. Birincisi o bizim arsamızı yıllardır hiçbir ücret ödemeden işgal eden otoparkçıların işgaline son veriyoruz, bu onlar için iyi bir durum değil. İkinci sebep de konuyu bilerek Validebağ'a çekmeye çalışıyorlar, orada bir algı operasyonu var. Çünkü Validebağ'ın çok hassas bir durumu var, yeşil bir alandır. İnşallah orayla ilgili koru projemiz var. O bölgede cidden cami yoktur, ve mahalleliler çok uzun mesafelerdeki camilere gidip ibadetlerini yapmaktadırlar. Mahalle ile alakası olmayan, sosyal medya aracılığıyla toplanan kişiler tarafından protesto edilmektedir" sözleriyle algı operasyonu yürütüldüğünün üstüne bastı.

9 yıl önce