|

Valilikten yakalanan 24 teröristle ilgili açıklama

Tunceli Valiliği, Ovacık'taki operasyonda, TSK'nın terörle mücadelede insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Aa
00:00 - 17/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 19:20 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Valilikten yakalanan 24 teröristle ilgili açıklama
Valilikten yakalanan 24 teröristle ilgili açıklama

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 12-16 Kasım tarihleri arasında Ovacık ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonlarda, 15 Kasım'da saat 13.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK ile faaliyet yürüten bir grup yasa dışı Maoist Komünist Partisi (MKP) mensubu teröristle karşılaşıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'16 Kasım 2012 saat 18.00 itibariyle sağ olarak ele geçirilen 4'ü kadın 25 MKP terör örgütü mensubuyla birlikte 20 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri, TSK unsurları tarafından ele geçirilmiştir.

Teslim olan her teröristin operasyon bölgesinde derhal muayeneleri yapılmış ve insani ihtiyaçları karşılanmıştır. Meydana gelen olayda Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen terörle mücadeledeki insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koymuş ve şefkat elini uzatarak, devletimize kurşun atan teröristlerin tamamının topluma kazandırılmasını hedeflemiştir. Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak ilgili cumhuriyet savcılıklarınca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

11 yıl önce