|

Vallahi öldürmedim

Şırnak'ta öldürülen iki DTP'linin katilleri hala bulunamadı. Ancak dün ilginç bir gelişme yaşandı. Şüpheli olarak adları geçen köylüler, Kur'an-ı Kerim'e el basarak 'Ben öldürmedim' yemini ettiler.

00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Vallahi öldürmedim
Vallahi öldürmedim



Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Günyüzü Köyü'nde öldürülen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in katillerini bulmak için başlatılan soruşturma sürerken, köylüler şüpheli listesinde adları geçince ilginç bir yönteme başvurdu. Günyüzü ve komşu köylerde ikamet eden köylüler, dün Kur'an-ı Kerim'e el basarak olayla bir ilişkilerinin olmadığını söylediler.

İKİ İMAM HUZURUNDA YEMİN

Olayın gerçekleştiği bölge civarındaki Günyüzü, Bölücek, Güneyyaka ve Değirmen köylülerinin katıldığı yemin töreninde vatandaşlar iki imam eşliğinde Kur'an-ı Kerim üzerine el basarak yemin etti. Köylü vatandaşlar olayın kendilerinin dışında geliştiğini, bu olayda bir şey gören olursa bunu öldürülenlerin ailelerine söyleyeceklerini belirterek, aşiretlerin birbirine düşürülmek istendiğini bildirdiler. Vatandaşlar olayın aydınlatılması için sonuna kadar çalışacaklarının altını çizdi.

PAZARLIK TUZAĞIYLA İNFAZ

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde geçtiğimiz hafta araçla Beşağaç Köyü'nden Günyüzü Köyü'ne gitmekte olan Necman Ölmez ile Ferhat Ediş'in göğüslerine birer kurşun sıkılarak vuruldukları ve başlarının taşla ezildiği belirlenmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Ölmez ve Ediş'in “Satılık koyunlar var. Gelin pazarlık yapalım” telefonuyla olay yerine çağrılarak tuzağa düşürülüp öldürüldükleri tespit edilmişti. Ediş ve Ölmez'in pazarlık için 13 kez cep telefonuyla arandığı belirlenmişti.

KOMUTANLAR YARDIM İSTEMİŞTİ

29 Temmuz'da da 22. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin Gülyazı, Jandarma Sınır Alay Komutanı Jandarma Albay Haydar Kaya, iki köylünün ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dilemişti. Aileler ve köylülerle uzun süre sohbet eden Tuğgeneral Gülyazı ve beraberindeki albaylar, köylülerden cinayetle ilgili soruşturmada jandarma ve savcıya yardımcı olmalarını isteyerek “Bildikleriniz varsa anlatın. Olay çözülsün” demişlerdi. ŞIRNAK/İHA





15 yıl önce