|

Van'da kaza: 3 ölü 2 yaralı

Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait kamyonun şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

İha
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:23 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Van'da kaza: 3 ölü 2 yaralı
Van'da kaza: 3 ölü 2 yaralı

Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saatlerinde Van-Hakkari karayolunun Kurubaş Geçidi'nde meydana geldi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Hakkari 11. Şube Şefliği emrinde görevli Nazmi Ümit (50) yönetimindeki 65 AB 125 resmi plakalı kamyon, görev için Van'a gelirken etkili olan yağmurdan dolayı yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazadan araç sürücüsü Nazmi Ümit (50), kamyonda bulunan kurum personellerinden Ümit Özdemir (44), Abdulhamit Özer, Rahmi Dağgül ve Zübeyir Acar yaralandı.

Olay yerine gönderilen Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri, araçta sıkışan yaralıları çıkarmak için uzun süre uğraştı. Yaklaşık 25 metrelik şarampole yuvarlanan kamyonu tekrar takla atmaması için halatla bağlayan ekipler, çıkardıkları yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla Van'daki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan araç sürücüsü Nazmi Ümit ve Abdulhamit Özer Van Devlet Hastanesi'nde, Zübeyir Acar ise kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavilerine Van Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

16 yıl önce