|

"Varsayalım ki barajı aştı, kaç olacak?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Öyle bir tablo oluşturuluyor ki sanki HDP'ye böyle yatırım yaparsanız, Milli Piyango gibi çıktığında büyük ikramiyeyi alacaksınız" dedi. Şentop, HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin ise "Büyük ihtimal bir provokasyon, ortaya çıkacaktır. Buradan geçmiş olsun diyorum öncelikle. Siyasetin silah, şiddet, bu şekilde şantaj, korku, tehdit olmadan tamamen özgür bir ortamda yürütülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:05 - 18/04/2015 Cumartesi
AA

Şentop, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu söyledi. AK Parti karşısında mümkün olabilecek en geniş ittifak oluşturma gayretleri olduğunu anlatan Şentop, işin içinde başka senaryo olduğunu savundu.



"Bütün bu hesaplamalar üzerinden AK Parti ile mücadele edemeyeceklerini görüyorlar" diyen Şentop, şunları kaydetti:



"Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek verilse, oyu bir, iki puan artırılsa Meclis kompozisyonu çok değişmiyor. MHP'ye destek verilse, artırılsa, Meclis kompozisyonu değişmiyor. Şimdi HDP'ye güya akılları sıra destek vermeye çalışıyorlar. Bir uluslararası projedir HDP. Destek verip, 'HDP barajı geçsin, HDP barajı geçince Meclis kompozisyonu değişecek.' Zaman zaman özellikle seçim dönemlerinde aday adaylarının biraz psikolojilerinin farklılaştığını görüyoruz da seçime giden siyasi partilerin, bunlarla ilgili analiz yapan aydınların, siyasetçilerin psikolojilerinin nasıl rasyonaliteden bu kadar uzak olduğunu anlamakta zorluk yaşıyoruz."



"Varsayalım ki barajı aştı, kaç olacak?"


Şentop, HDP'nin milletvekili sayısına atıfta bulunarak, şöyle devam etti:



"Varsayalım ki barajı aştı, kaç olacak? Olsa olsa 40 olsun, 45 olsun, bu kadar. Bu kadar milletvekili, sadece AK Parti'den de almıyor bu milletvekillerini, parlamentodaki kompozisyonda diğer partilerden alıyor. Daha çok Cumhuriyet Halk Partisi'nden alıyor bu milletvekilini. Netice itibarıyla parlamento kompozisyonu bugünden çok farklı değil. Fark eden birkaç milletvekili fazla, birkaç milletvekili eksik olacak. Öyle bir tablo oluşturuluyor ki sanki HDP'ye böyle yatırım yaparsanız, Milli Piyango gibi çıktığında büyük ikramiyeyi alacaksınız. Parlamentoda sanki Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu onlar alacak. Sanki hükümeti kuracak çoğunluğu onlar alacak gibi bir hava vermeye çalışıyorlar. Bütün bunlar bir psikolojik harekat. Nedir mesele? Mesele şu: AK Parti'yi zayıflatmak istiyorlar, AK Parti'den onlara göre kurtulmak mümkün değil de... AK Parti'yi zayıflatmak öncelikle yeni Anayasa'yı yapacak bir çoğunluğa AK Parti sahip olmasın. Hedef bu. Bunun dışında ayrıca eğer yapabilirlerse hükümeti kurabilecek bir çoğunluk da AK Parti'de olmasın."



HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırı


Şentop, HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin ise şunları kaydetti:



"Büyük ihtimal bir provokasyon, ortaya çıkacaktır. Buradan geçmiş olsun diyorum öncelikle. Siyasetin silah, şiddet, bu şekilde şantaj, korku, tehdit olmadan tamamen özgür bir ortamda yürütülmesi gerekir. Bu seçimlerin de aynı şekilde. Tamamen özgür, milletimizin hür ve serbest iradesinin sandığa olduğu gibi yansıyacağı şekilde sürdürülmesi gerekir. Buna bütün siyasi partiler riayet etmeli, dikkat etmelidir."



AK Parti genel merkez yöneticileri ile 81 ilin seçim işleri, seçim koordinasyon merkezi, kadın, gençlik kollarıseçim işleri başkanları ile eğitimcileri ve hukukçularının katıldığı toplantı, yarın sona erecek.



#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop
#HDP
#seçim barajı
#seçim 2015
9 yıl önce