|

Ve kaldı iki

İzmir’deki telekulak soruşturmasında 26 kişilik listedeki 4 zanlı daha teslim oldu. Gözaltındaki polislerin sayısı böylece 24’e yükseldi. Savcılık zanlıları sorguya aldı. 2 kişi ise hâlâ aranıyor

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:15 - 29/01/2015 Perşembe
Diğer
İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen ‘yasa dışı dinleme’ iddialarına ilişkin operasyon kapsamında gözaltında bulunan 24 zanlıdan 22'si, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma çerçevesinde aranan 4 kişinin daha teslim olmasıyla önceki gün 20 olan gözaltı sayısı, dün 24’e yükseldi. 26 kişilik listedeki 2 zanlı ise hâlâ aranıyor. Kayıplara karışan isimler arasında soruşturmanın bir numarası Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı da bulunuyor. Şüpheli Okan’ın avukatı Resul Tunçkır, adliye önünde yaptığı açıklamada, müvekkilinin beyin kanaması şüphesi bulunduğunu ve oğlunun da hasta olduğunu ileri sürdü. Okan’ın bu yüzden teslim olmadığını bildiren Tunçkır, “Oğlunun tedavisi tamamlandıktan sonra kendisini iyi hissederse gelecek” dedi. 

DİNLENENLER ÜST DÜZEY

2009-2013 yılları arasında gerçeğe aykırı belgeler düzenleyerek Türk Silahlı Kuvvetler mensupları, akademisyenler, üst düzey emniyetçiler, gazeteciler ve Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanının da aralarında bulunduğu 92 kişiyi dinleyen polislere yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 26 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. İlk gün 17 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltı sayısı 24’ü buldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 22 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılar Savcı Okan Bato tarafından ifadeye alındı.

Operasyon sonrası bir süre saklandıktan sonra teslim olan Başkomiser Talha Ülkümen ile dönemin İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın da savcılık sorgusuna alındı. 

#Hasan Ali Okan
#Ramazan Karakayalı
#İzmir
#operasyon
9 yıl önce