|

Vekilliğe hazırlanırken il başkanı oldu

Oğuz Kaan Salıcı’nın istifasıyla boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı’na, Murat Karayalçın atandı. Karayalçın "Sayın genel başkan, ‘Partimizin, İstanbul’da il başkanlığınıza ihtiyacı var’ dedi. Bu benim için bir görev. Aslında ben Ankara’da milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyordum" dedi.

Yeni Şafak
09:48 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:54 - 18/12/2014 Perşembe
Diğer

Oğuz Kaan Salıcı’nın istifasıyla boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı’na, Murat Karayalçın atandı. Bugün törenle koltuğuna oturacak olan Karayalçın, “Gün gelir genel başkan olursun, gün gelir Başbakan olursun, gün gelir il başkanlığını üstlenmek durumunda olursun. Evet, ben genel başkanlık da yaptım ama partim için il başkanlığı da yaparım” dedi. Karayalçın'ın Habertürk'te yer alan açıklamaları şöyle:


VEKİL ADAYI OLACAKTIM: 
Sayın genel başkan, ‘Partimizin, İstanbul’da il başkanlığınıza ihtiyacı var’ dedi. Bu benim için bir görev. Aslında ben Ankara’da milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyordum ancak genel başkan böyle bir sorumluluk yükleyince, milletvekilliği adaylığından feragat ederek ve bunu bir görev sayarak, bu sorumluluğu üstlendim.

SEÇİME AZ KALDI: 
İl yönetiminin nasıl olacağını gittikten sonra değerlendireceğim. Burada şunu da söyleyeyim; benim için iş hacminin büyüklüğü sorun değil, seçime olan sürenin kısalığı sorun. Seçime çok az süre kaldı. Bu kısa süre içinde istediğimiz hazırlıkları yapıp yapamama, tamamlayıp tamamlayamama gibi bir sorun var. Yoksa iş hacminden endişe etmiyorum.

HEMEN TAŞINACAĞIM:
 (İstanbul’a taşınacak mısınız?) Tabii, tabii. Ankara, benim çok bağlı olduğum, çok sevdiğim bir şehir. O duyguları çok güçlü şekilde taşıyorum ama yarından (bugünden) itibaren İstanbul’dayım. İstanbul’da yaşayacağım.
#murat karayalçın
#chp
#istanbul il başkanı
9 yıl önce