|

Ya yurt ya hapis

Haber Merkezi
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ya yurt ya hapis
Ya yurt ya hapis

Cevap ve düzeltme

Yeni Şafak gazetesinin 09.01.2014 günlü yayınının ön kapak sayfasında ''Ya Yurt Ya Hapis'' manşetiyle ve 17. Sayfasında büyük harflerle ve neredeyse tam sayfa olarak ''OKYANUS ÖTESİ HUKUK SKANDALI'' başlığı ile haberiniz aynı gün internet sitenizde de yayınlanmıştır ve internet sitenizde arşiv olarak halen yayınlanmaya devam etmektedir. Ön kapak sayfada ''dosyaya uydurma deliller konuldu'' gibi ifadeler ile 17. Sayda haber devamında;

''Okyanus şirketler grubuna yönelik operasyondaki hukuk skandallarının sebebi belli oldu. İstanbul''da 2006 yılında 12 milyon tl''lik bir yurt yaptırıp cemaate bağışlayan şirketin sahibi Nusret Argun''un evine gelen cemaat sorumlularının yeni yurt talebini reddedince düğmeye basıldı. Evinde böcek bulunan Argun, ''Silahlı çete kurmaktan 180 yıl ceza aldı'' şeklinde başlanmış ve birçok yanlış ifade ve suç atfedilebilecek nitelikte haberle devam edilmiştir. Haberde birçok hukuksuz eylemden bahsedilmiş olup, bu eylemleri yapanların sadece müvekkilim değil, aynı zamanda ''Konya KOM polisleri'' olduğu iddia edilerek birçok kişi zan altında bırakılmıştır.

Müvekkilim Anadolu ATAYÜN 2006 yılında Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü olarak görev yapmakta iken, yapılan bu operasyonda adeta ''çete lideri'' gibi gösterilmiştir. Ayrıca haber devamında ağabeyinin İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt ATAYÜN olduğu ve Yurt ATAYÜN''nün de Devrimci Karargah, Ergenekon gibi operasyonları yapan, aynı zaman 7 Şubat''ta Hakan Fidan''a yönelik KCK fezlekesini hazırlayan TEM Şube Müdürü olduğu dile getirilerek bu iddialar delillendirilmeye çalışıldığı düşünülmektedir.

Müvekkilim Anadolu ATAYÜN''ün bahsedilen ithamlarla yakından uzaktan ilgisi olmayıp, sadece bir kamu görevlisi olarak yapması gereken görevi neyse onu yapmıştır. Dolayısıyla müvekkilim tarafından yapılan her türlü eylem ve işlem hukuka ve mevzuata uygun yapılmıştır.

İddia edildiği gibi herhangi bir hukuksuz eylemi olmadığı gibi, bilindiği üzere yapmış olduğu görev soruşturma aşaması ile sınırlıdır. Öte yandan kolluk soruşturma aşamasında bağımsız hareket etme hak ve yetisine de sahip değildir. CMK''nın ilgili maddelerinde sarahaten bildirildiği gibi, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda ve onların kontrolü altında görevini ifa etmektedir. Soruşturma dosyasının nasıl ve ne şekilde yürütüleceği yetkisi sadece Cumhuriyet Savcısındadır.

Cari mevzuatımıza göre soruşturma bittikten sonra kovuşturma aşaması başlar. Soruşturma aşamasında kolluk tarafından yapılan yanlış bir eylem varsa bu ortaya çıkar. Bahse konu operasyonun devamında olay yargıya intikal etmiş ve süreci takip yetkisi yargıya geçmiştir. Eğer müvekkilimin haberinizde bahsettiğiniz şekilde hukuksuz işlemleri olmuş olsa idi, zaten süreçte kendisi hakkında da işlem yapılırdı.

Şunu da belirtmekte fayda var ki; haber içeriğinde müvekkilimin ''dershane sürecinde cemaate destek veren twitler'' atmıştır. İfadesi de gerçek dışıdır. Müvekkilim hiçbir zaman bu içerikte twit atmamıştır. Hal böyle iken;

Halen devletin önemli kurumlarında görevini sürdürmekte olan müvekkilimin, yaptığı işlemlerde hiçbir hukuksuzluk olmamasına karşın, kamuoyunda bir hukuksuzluk varmış gibi algılanacak şekilde yayın yapılması; hem yayıncılık ilkelerine ve Basın Kanununa aykırıdır. Hem de müvekkilimi hedef gösterir niteliktedir. Bu sebeple 09.01.2014 tarihli Yeni Şafak gazetesinin ön kapak sayfasında ve 17. Sayfasında yer alan ''OKYANUS ÖTESİ SKANDALI'' başlığıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

Anadolu ATAYÜN vekili

Av. ERDOĞAN GÜNAL

10 yıl önce