|

Yabancı liderleri TÜBİTAK eğitiyor

TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından yürütülen “Uluslararası Liderlik Akademisi Projesi” kapsamında yurtdışından gelen üst düzey yönetici ve bürokratlara teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Akademiye bugüne kadar Bosna Hersek, Kosova, Tunus, Kazakistan'dan gelen üst düzey yönetici ve bürokratlar katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:52 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından yürütülen “Uluslararası Liderlik Akademisi Projesi” kapsamında TİKA ve Dışişleri Bakanlığı’nca belirlenen ülkelerden, Türkiye’deki ilgili bakanlıkların muadili kurumlardan üst düzey yönetici ve bürokratlara teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. TÜBİTAK Uluslararası Liderlik Akademisi Koordinatörü Mustafa Dişci, bir ülkenin izlediği politikaların doğruluğu ve etkinliği kadar kamu diplomasisini belirleyen diğer unsurlarda da başarılı olması gerektiğine dikkati çekerek, “TÜSSİDE, bu konuda inisiyatif kullanarak, TİKA’nın desteğiyle TÜBİTAK TÜSSİDE’nin yönetim bilimleri alanındaki tecrübesini birleştirerek ortaya Uluslararası Liderlik Akademisi’ni çıkarttı” ifadesini kullandı.


PROGRAM 10 GÜN SÜRÜYOR

Dişci, program dahilinde özellikle ekonomi ve sanayi bakanlıklarına bağlı kurumlar olmak üzere, Türkiye’deki başarılı modellerin uzmanlar tarafından katılımcılara yoğun program dahilinde aktarıldığını vurguladı. Her grup için 10 gün süren programın, iki bölümden oluştuğu bilgisini veren Dişci, şunları kaydetti: “Birinci bölümde TÜBİTAK TÜSSİDE’de gerçekleşen ve alanında en iyi isimlerin davet edildiği yoğun Liderlik Eğitim Paketi verilirken, Liderlik Okulu Programı’nda ilk olarak TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Bu kapsamda değişimin uluslararası boyutu ve Türkiye’ye etkileri, Türkiye ekonomisinin gelişimi, dünyada iş geliştirme modelleri, e-devlet uygulamaları, hesap verebilirlik ve şeffaflık, Türkiye’de kalite yönetimi uygulamaları konu başlıkları tercih ediliyor.”


TARİHİ YERLERE GEZİLER DÜZENLENİYOR

Dişci, ikinci bölümde de Ankara’da ilgili kurumlarda ziyaretler ve model aktarım toplantıları yapıldığını dile getirerek, “TBMM, TİKA, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü kurumları, ilgili alanlarda katılımcılara bilgilendirme toplantıları yapmaktadır. Etkinliğe katılanların Türkiye’yi daha yakından tanımaları amacıyla programın iki bölümü arasında İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlenirken, Ankara’da ise Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetler Müzesi, ziyaret programında yer alıyor” değerlendirmesinde bulundu. 


Memnun ayrılıyorlar

Programlara katılan misafirlerin tamamının ülkeden memnun ayrıldıklarını belirten Dişçi, TÜBİTAK TÜSSİDE olarak katılımcılarla iletişimi koparmadıklarını söyledi. Dişçi, şöyle devam etti: Uluslararası Liderlik Akademisi’ne bugüne kadar Bosna Hersek, Kosova, Tunus, Kazakistan’dan gelen üst düzey yönetici ve bürokratlar katıldı. Ortalama 35 kişiden oluşan her grup, Türkiye’nin yaşadığı özgün ve dinamik tecrübenin farklı kamuoylarının ilgisini ne kadar çok çektiğine de ciddi örnek teşkil etmiş oldu.

#TÜBİTAK
#TÜSSİDE
#eğitim
9 yıl önce