|

Yağışlar ne kadar devam edecek?

Yağışlı hava hafta sonuna kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta ortasından beri yağışlı havanın etkisinde bulunan yurdun bu hafta sonuna kadar yağışlı sistemlerin etkisinde kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Dha
00:00 - 28/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:30 - 28/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yağışlar ne kadar devam edecek?
Yağışlar ne kadar devam edecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son tahminlere göre geçtiğimiz hafta ortasından bu yana yağışlı havanın etkisinde bulunan yurdun bu hafta sonuna kadar yağışlı sistemlerin etkisinde kalmaya devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bu hafta boyunca yurdun kuzey, batı ve iç bölgelerinin aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği

bekleniyor.

Yağışların bugün Kuzey Ege kıyıları, Marmara'nın güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı, rüzgarın gündüz saatlerinde güney ve batı yönlerden bugün Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yarın ise İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60 ila 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

10 yıl önce