|

Yakup Köse artık özgür

28 Şubat döneminde henüz 14 yaşındayken 10 yılını hapiste geçiren, daha sonra paralel kumpasla yeniden tutuklanan Yakup Köse özgürlüğüne kavuştu. Tahliye olan Köse’yi ailesi ve sevenleri karşıladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:07 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

28 Şubat sürecinde henüz 14 yaşındayken 10 yılını hapiste geçiren, paralel kumpasla yeniden tutuklanan Yakup Köse, mahsub dilekçesinin kabul edilmesiyle serbest kaldı. Bandırma Cezaevi'ndeki isyana karıştığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası alan Yakup Köse, 6 ay tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Köse, babası Turhan Köse, annesi Refika Köse, ablası Tülin Kaplan ve sevenleri tarafından coşkuyla karşılandı.



BİRBİRLERİNİ KIRIYORLAR




Ailesiyle kucaklaşan Köse, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı gün, twitter hesabımdan “O Fethullah Gülen buraya gelecek” mesajını attıktan 2 saat sonra bir belediye otobüsünde derdest edilerek gözaltına alındığını hatırlattı. Köse, “Paralel yapı mensupları şimdi cezaevinde geçinemiyor. Hücrelerinde birbirlerini kırıyor. Nerede kaldı dava adamlığınız” dedi. Yine mazlum ve mağdur olduklarını dile getiren Köse, şunları söyledi: “Gerek 28 Şubat'ın kara güçleri, gerekse paralel yapının şer odakları şunu unutmasın ki biz mücadelemize devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'ın 28 Şubat mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Eğer 17 Aralık, 25 Aralık ve 28 Şubat darbeleri tam anlamıyla gerçekleşseydi. hepimiz asılmıştık”



#28 Şubat süreci
#Yakup Köse
#Ekrem Dumanlı
#Hidayet Karaca
#Paralel yapı
9 yıl önce