|

Yanınızdayız

Milli iradenin sesi Yeni Şafak’a yönelik saldırı, ülkenin her kesiminden büyük tepki topladı. Gerek gazetemizi ziyaret eden gerekse de teröre tepki açıklamasına imza atan binlerce kişi, vandallığa karşı tek ses olup “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:23 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Gazetemiz Yeni Şafak ile Yeni Akit'e yönelik eşzamanlı terör saldırıları Türkiye'nin her kesiminden büyük tepkilere yolaçtı. Milli iradenin sesine sıkılan vesayet kurşunlarına en güzel cevabı yine millet verdi. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından binlerce kişi, gazetemizi arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yeni Şafak'ın hem İstanbul Topkapı'daki genel merkez binası hem de Ankara temsilciliği destek ziyaretlerine sahne oldu. Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Doğan Holding yöneticileri Mehmet Ali Yalçındağ ile Volkan Vural da gazetemizi ziyaret eden kişiler arasındaydı. Albayrak Grubu yöneticilerine üzüntülerini ileten Ethem Sancak, “Yeni Şafak Grubu'na büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Onlarla kader birliği içinde olduğumuzu ve aynı parçalar olduğumuzu söylemeye ve geçmiş olsun demeye geldim" dedi.





MİLLİ BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Terörün aslında milli birliği hedef aldığına işaret eden Sancak, “Milli birliğin ön saflarında da saldırıya uğrayan refikalarımız var. Yeni Şafak var Akit var, Star var. Çünkü savunma hattının önünde medya var. Ama beyhude çabalarıyla milletin milli birlik ve beraberliğini bozamazlar. Zaten bu medya kuruluşları cesaretleriyle ünlenmişler. Hayli zamandır bu tür baskılar hep geliyordu bizlere. Bilindik güçlere piyon olmuş şer cephesi tarafından saldırıya uğradık. Ama direneceğiz. Milli birliğimizi savunacağız. Tekrar geçmiş olsun diyorum Yeni Şafak'ın bütün çalışanlarına ve yöneticilerine. Kalbimiz onlarla beraber" ifadelerini kullandı.



KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Doğan Holding yöneticileri Mehmet Ali Yalçındağ ise “Dünkü üzücü olayın ardından hem Yeni Şafak ailesine hem de Albayrak Medya Grubu'na geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hakikaten terörün hiçbir türlüsünü kabul etmemiz mümkün değil. Basına da yapılan terörü kabul etmemiz mümkün değil. Bu olayı basın özgürlüğüne saldırı olarak kabul ediyoruz. Faillerin bir an önce yakalanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. Albayrak Grubu yöneticileri de misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bir daha böyle olayları kimsenin yaşamaması dileğinde bulundu.







Telefonlar susmadı

Yeni Şafak'ın uğradığı terörist saldırısının ardından geçmiş olsun telefonları susmadı.



Gerek arayarak gerekse bizzat ziyaret eden isimler şöyle:


TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Yeni Akit İmtiyaz Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Milli Gazete İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Siirt eski Milletvekili Mervan Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, Sultangazi Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, MÜSİAD Konya Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren.



Ortak tavır şart

-Yusuf Balcı (AYBİR Başkanı): Basına yönelik terör saldırılarına karşı tüm kesimler ayrım gözetmeksizin ortak tavır sergilemeli.



-Mürsel Turbay (BEM-BİR-SEN Başkanı): Türkiye'de toplumsal barış ortamının oluşmasından rahatsız olan çevreler tarafından yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.



-Ahmet Durkaya (Medya Platformu Derneği Başkanı): Milletin haber alma özgürlüğüne yapılan bu hain saldırının faillerinin bir an evvel bulunmasının ve en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız.



-Murat Özer (İMKANDER Başkanı): Saldırı sadece basın özgürlüğünü değil, muhacirlere kucak açan Türkiye'yi hedef almıştır.



Bu son olsun

Söz konusu saldırıya bir tepki de Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan geldi. Gazetemizi ziyaret eden Kazancı, “Özgür basını susturmaya ve kamuoyunda infial oluşturmaya yönelik bu girişimler hedeflerine ulaşamayacaklardır. Tesellimiz hiçbir gazeteci arkadaşımızın zarar görmemiş olmasıdır. Alçakça saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.







Kazancı, “Sayın İbrahim Karagül'le birlikte çalıştığımız dönemde de başımıza gelmiş hadiseler bunlar. Ümit ederiz son kez buna benzer bir 'geçmiş olsun' ziyaretine gelmiş olalım buraya. Bundan sonra hep sohbet edip çay içmeye gelelim ama böyle şeyler oluyor. Burada bizim altını çizmemiz gereken husus, daha evvel de olmuştu ama tepkiler böyle değildi. Bugün gösterilen tepkiden, bu zeminin genişliğinden çok mutluyum. Bizim için olayın teselli verici yönü bu" diye konuştu.



Tesadüf değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de gazetemize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.







Eker ziyarette şöyle konuştu: "Yeni Şafak'ın yanında olduğumu ifade etmek için buraya geldim. Öncelikli tesellimiz can kaybının olmaması. İkincisi ise bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin tespit edilmiş olması. Bu gazetelerin şer odaklarının hedefi olması tesadüf değil. Yeni Şafak'ı bu saldırılarla susturamayacaklarını bilmeliler. Saldırıyı yapanlar zihniyet akrabasıdır. Örgütlerin isimlerinin farklı olması hiçbir şeyi değiştirmez"



Küresel haramiler

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İslam ümmetinin emperyalist ve zalim güçlere karşı varolma iradesinin kapsamlı bir kuşatma harekatıyla sindirilerek imha edilmeye çalışıldığını belirtti. Kaya, “Küresel haramiler ile işbirlikçileri, kimliksiz ve kişiliksiz yığınlar oluşturup, tahakkümlerini sürdürebilmek için her türlü vahşeti icra etmekten kaçınmıyor. Türkiye bu kuşatma çabalarının tam odağında yeralıyor. Sözkonusu saldırılar, örneğin Halep üzerinde yürütülen kuşatmadan ayrı değerlendirilemez" diye konuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da gazete binamızı ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdi.




#yeni şafak
#saldırı
#ziyaret
8 yıl önce