|

Yarıda bıraktı

Yoğun protestolar altında Tunceli’ne giren Devlet Bahçeli, güvenlik önlemleri altında valiliğe gitti. Programda olmasına rağmen cemevi ve esnaf ziyaretlerini iptal eden MHP Lideri, 1938’de Tunceli’nde başgösteren hadiselerin ‘isyan’, olaylara karışanların da ‘devrin bölücü teröristleri’ olduğunu söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 28/11/2014 Cuma
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısının ardından Tunceli’ye gitme kararı alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merakla beklenen ziyaretini dün gerçekleştirdi. Elazığ’dan uzun bir araç konvoyuyla kente giren Bahçeli, çok sayıda partili eşliğinde Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Valilik girişinde MHP’lilerin bozkurt işaretiyle karşıladığı Bahçeli, açıklamasını, basına kapalı ziyaretin ardından yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında konuşan Bahçeli, “İşte Tunceli’deyim, işte Türk milletinin güzide evlatlarıyla biraradayım. Devlet devletiyle, devlet milletiyle Tunceli’dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz bir yer yoktur. Türkiye’nin her karışında anımız, hatıramız, iddiamız vardır çünkü biz Türkiye’yiz, çünkü hepimiz büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız” dedi. Tunceli ziyaretinin sanki yabancı ve hasım bir ülkeyi ziyaret ediyormuş gibi sabote edilmeye çalışıldığını savunan Bahçeli, şunları kaydetti: 

DEVRİN BÖLÜCÜ TERÖRİSTLERİ

“Çeteler, terör örgütleri, ayrılıkçı eylemler, çıkar ve menfaat ağlarıyla feodal kalıntılar, devletin sürekliliğine ve milletin bütünlüğüne hazımsızlık çekiyorsa bu karşılıksız bırakılmayacaktır. Bu itibarla 1937-1938’de Tunceli’de başgösteren hadiseler bir isyandır, bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Ve hiçbir teröristin dini, milliyeti, mezhebi, kimliği, etnik kökeni önemli olmayacak, önemli sayılamayacaktır. Zira elinde silahla dağda, bayırda, ovada gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerine kast eden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Hele ki bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yâdettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi zillet olduğu kadar da hakarettir. Tunceli 81 vilayetimizden birisidir. Elazığ neyse Tunceli odur. Hakkari neyse Ankara aynısıdır. Ne Mutlu Türk’üm diyene.”

Tunceli’de gergin anlar

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Tunceli'de cemevi ve esnaf ziyareti de gerçekleştirecekti. Fakat programda olmasına rağmen bu ziyaretler, kentte gerilimin yüksekliği nedeniyle iptal edildi. Bahçeli’nin konuşması sırasında valilik bahçesinde bulunan Tunceli Barosu’na üye bir grup avukat tepki gösterdi. Ziyareti sırasında valilik etrafında çok sayıda polis, 2 helikopter desteğiyle güvenlik tedbiri aldı. Konuşmasının ardından aracına binen Bahçeli, polis koridorunda yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Yunus Emre Camii’ne geçerek cuma namazını kıldı. Bahçeli, daha sonra konvoy eşliğinde kentten ayrıldı.


Konvoyda kaza

Tunceli’den ayrılıp Elazığ’a hareket eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konvoyunda zincirleme trafik kazası meydana geldi. 4’ü otomobil, biri minibüs 5 araç, Elazığ güney çevreyolunda çarpıştı. Araçlarda bulunanların yara almadan kurtulduğu kazada, 5 araçta hasar oluştu. Konvoy, bir süre durduktan sonra Malatya istikametine devam etti. 

#Tunceli
#Devlet Bahçeli
#ziyaret
9 yıl önce