|

Yaşar Nuri Öztürk çıldırdı!

00:00 - 2/02/2009 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 2/02/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Yaşar Nuri Öztürk çıldırdı!
Yaşar Nuri Öztürk çıldırdı!

tTarihçi Murat Bardakçı, Yaşar Nuri' Öztürk'ü canlı yayında perişan etti.


Öztürk'ün doktora tezindeki fahiş hataları sıraladı ve isminin "ebcet hesabını" yaptı.


Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programı "Teke Tek Özel"de ekrana çıkan ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk ile tarihçi Murat Bardakçı, izleyicileri ekrana bağladı. Program sırasında Bardakçı'nın iddiaları Öztürk'ü çileden çıkardı.


Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı “Teke Tek Özel” serisinde Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ü konuk etti.


Samanyolu Haber'in haberine göre, programda Osmanlı dönemindeki tarikat ve din yaşamı ile güncel konularda soruları yanıtlayan Öztürk, söz alan Murat Bardakçı'nın konuşmasıyla şaşkına döndü.


Öztürk'ün doktora tezini okuyan ve tez içinde peş peşe onlarca önemli hataları sıralayan Bardakçı, adeta Yaşar Nuri Öztürk'ü çıldırttı.


İlk dakikalarda hatalarını savunan ve çeşitli bahaneler uyduran Öztürk, Bardakçı'nın ilmi açıklamalarıyla geri adım atmak zorunda kaldı.




Bu esnada Murat Bardakçı'nın 'Bak o konuya girersem zor durumda kalırsın' tehditiyle karşılaşan Öztürk, canlı yayında renkten renge girerek, adeta Bardakçı'nın susmasını istedi.


Artık bir çıkış yolu bulamayan Öztürk, 'Tamam anlaşıldı. Sen iyi bir Bektaşisin' diyerek, Bardakçı'ya Alevi olduğu ithamında bulundu.


Bardakçı ise "Bektaşi değilim" derken, Fatih Altaylı gülerek, "Mevlevidir o" diye söze girdi.


Bardakçı'nın bir açığını bulup, onu alt etme hesapları yapan Öztürk'e yanıt Altaylı'dan geldi: "Daha bugüne kadar Murat Bardakçı'yı alt etmiş biri yok. İlber Ortaylı bile..."


Program esnasında Yaşar Nuri Öztürk'ün aktardığı kimi bilgi ve dini ifadeler ise sık sık Bardakçı tarafından "hatalı" veya "eksik" bilgi ile düzeltildi.


Programın ilerleyen dakikalarında Yaşar Nuri hocayı kızdıran konunun, Bardakçı'nın yaptığı ebced hesabıyla ilgili olduğu ortaya çıktı.


Yaşar Nuri Öztürk'ün adını bir kağıda yazarak, taşıdığı manayı ebced hesabıyla ortaya çıkaran Bardakçı, "çok kötü bişey çıktı" diyerek, Yaşar Nuri hocaya soğuk terler döktürdü.


Öztürk'ün ise hesaplama sonucu çıkan manayı bildiği anlaşılırken, ebced hesabına karşı çıktı. Bardakçı ise "Hocam bak sen başörtüsüne karşı çıktın, namaz üç vakit dedin. Senin tövbe hemen etmen lazım" dedi.


Söze giren Fatih Altaylı ise "Başbakan'ın ismine bak. O'nda ne çıkıyor" dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini kağıda yazarak, ebced hesabı yapan Bardakçı, iyi bir sonuç çıktığını yüz ifadesiyle belli ederek, "Bağlılık ve korunma çıktı" karşılığını verdi.


Yaşar Nuri Öztür ise "Başbakan olduğu için öyle diyorsun" diye, sonuca itiraz etti.


Programın sonlarına doğru Altaylı, Öztürk ile Bardakçı'nın düellosuna sözü getirip, Murat Bardakçı'ya " Bu program bugün senin yüzünden zıvanadan çıktı. Saat 02:00 oldu" diye konuştu.


Murat Bardakçı, tarihi ve ilmi bilgisi adeta ekranda şov yaptı.



15 yıl önce