|

Yeni kurmayların memleketlerinde sevinç

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. hükümette yer alan yeni bakanların memleketlerinde sevinç ve gurur bir arada.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 17:06 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yeni kurmayların memleketlerinde sevinç
Yeni kurmayların memleketlerinde sevinç
Canikli'nin Bakanlık görevi Giresun'u sevindirdi

Giresun, AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli''nin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmesinin sevinci yaşıyor. Eski Çalışma Bakanı Hayrettin Erkmen ve Devlet Bakanı Burhan Kara''dan sonra 3. kez bakan çıkartan Giresun''da, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli''nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmesi büyük sevinç yarattı.

Canikli''nin yeni kabinede yer almasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ''Giresun''un beklediği bir tabloydu. Yıllardır beklediğimiz bir hayaldi'' derken, Giresunspor Asbaşkanı İbrahim Özkul da, '' Yıllardan beri beklentimiz vardı. Birkaç dönem Canikli''nin ismi telaffuz edildi ancak olmadı. Giresunlular adına çok sevindirici '' diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Canikli''nin bakanlık görevine getirilmesini değerlendiren yöre sakinlerinde Fazlı Derbeder, '' Ben de Alucralıyım. Hemşerim olarak, Giresunlu olarak gurur duyuyorum'' dedi. Halit Ayar, '' Giresun halkı Canikli''yi 12 yıldır bakan olarak görmek istiyordu'' derken, Ahmet İnce ve Mehmet Tongaz ise, Nuretttin Canikli''nin daha aktif bir bakanlıkta olması gerektiğini savundular.

Alanya'da Bakan Çavuşoğlu sevinci

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 62'nci Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi, memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sevinçle karşılandı.

Baba Osman Çavuşoğlu, oğlunun kabine açıklanmadan birkaç dakika önce kendisini telefonla arayarak haberi verdiğini, karşılıklı sevinç gözyaşları döktüklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'nci Hükümet'te Mevlüt Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakanlığı'na getirmesi babası Osman Çavuşoğlu tarafından sevinçle karşılandı. Konya'nın Söbüçimen Yaylası'ndaki evinde tatilini geçiren baba Çavuşoğlu, "Tıpkı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AB Bakanı olmadan önce olduğu gibi beni arayıp dua etmemi istedi. O da ben de telefonda karşılıklı ağladık. Kendisine 'Sayın Davutoğlu'na çok selam söyle' dedim. O sırada Sayın Davutoğlu yanındaymış, onun da bana selamı olduğunu, Ramazan Bayramı'nda beni Söbüçimen Yaylası'ndaki evimizde ziyaret ettiğinde olduğu gibi yine bol bol dua etmemi istediğini söylemiş. Yeni hükümet vatana millete ve Alanya'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kurtulmuş'un görevi Ordu'da coşkuyla karşılandı

62. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak Numan Kurtulmuş'un kabinedeki görevi memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Kurtulmuş'un, Ünye ilçesinde çay ocağı işletmeciliği yapan dayısının oğlu Fatih Turan (59), yaptığı açıklamada, Kurtulmuş'u, AK Parti'ye geçtiği zamanki konumundan itibaren takip ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş'un yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olmasını beklediklerini, bunun da gerçekleştiğini dile getiren Turan, duygularını şöyle ifade etti:

"İftihar ediyorum, Ünye'mizin, Ordu'muzun geneline ve Türkiye'ye hizmet edeceğine inanıyorum. Kendisi bilgili, kültürlü bir insan. Onur ve gurur duyuyoruz. Geldiği makamın vatana millete hayırlı olmasını dilerim. Uzun zamandır siyasetin içinde olan, eğitim gören, profesör olan biri. Memleketini seven biri. Memleketine zaman zaman gelir gider, tanıdıklarıyla görüşür, kendisini arayıp soranlara da mutlaka dönüş yapar."

"Gururumuz oldu"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise 62. Hükumette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Kurtulmuş'un kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Ordulular adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkürlerini sunduklarını ifade eden Yılmaz, "Sayın Kurtulmuş siyasette ve normal hayatta bizlerin bir ağabeyi ve büyüğüdür. Böylesine önemli bir görev alması bizleri çok mutlu etmiştir. Bundan sonra da Ordu'nun daha fazla yatırım ve hizmet alabilmesi için el ele, gönül gönüle çalışacağız" dedi.

10 yıl önce