|

Yeni Şafak'ı PKK'ya hedef mi gösteriyorsun Demirtaş?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Şafak'ın da bulunduğu bazı gazeteleri yerlere atarak terbiyesizliğini ortaya koydu. İstanbul Sancaktepe'de konuşurken eline aldığı gazeteleri yerlere atan Demirtaş'a yanıt veren Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “Demirtaş'ın bugün gazetelere yönelik terbiyesizce tavrının Türkiye'nin siyasi tarihinde başka bir örneği yoktur. Demirtaş, gazetelerimizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun, gazete binalarını mı kurşunlatacaksın” dedi.

Yeni Şafak
15:51 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:24 - 6/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da dünkü HDP mitingi öncesinde yaşanan bombalı provokasyonun ardından bugün İstanbul'da konuşan Selahattin Demirtaş, aralarında Yeni Şafak'ın da bulunduğu gazeteleri hedef gösterdi. Demirtaş, saldırıyı haber yapmamakla suçladığı, Star, Yeni Şafak ve Sabah gazetelerini eline alarak kendisini dinleyenlere yuhalatıp ardında da yerlere attı. Oysa Demirtaş göz göre göre yalan söyledi. Demirtaş hedef gösterdiği Yeni Şafak'ın birinci sayfasındaki sür manşet haberini görmezden geldi.





Demirtaş'ın bu terbiyesizliğine yanıt veren Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “senin elin kalem tutmaz. Biz biliyorduk da sen bir kez daha gösterdin" dedi. Demirtaş'ın Yeni Şafak ve diğer gazeteleri PKK'ya hedef gösterdiğine işaret eden Karagül twitter hesabından şunları kaydetti: Gazetelere paçavra diyen, yerlere atan Demirtaş'ın psikolojisi iyice bozulmuş... Terbiyesizlik bu! Yeni Şafak'ı ve diğer gazeteleri yere atan saygısız adam, senin elin kalem tutmaz. Biz biliyorduk da sen bir kez daha gösterdin. Demirtaş'ın bugün gazetelere yönelik terbiyesizce tavrının Türkiye'nin siyasi tarihinde başka bir örneği yoktur. Ne yani Demirtaş, gazetelerimizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun, gazete binalarını mı kurşunlatacaksın! Biz Diyarbakır haberini 1. sayfadan girdik. Seçim öncesi gerilim tırmanmasın diye çok büyütmedik. Demirtaş'ın bu çirkin tavrını kınıyorum."




#İbrahim Karagül
#Yeni Şafak
#Selahattin Demirtaş
9 yıl önce