|

Yerli tanksavar 12''den vurdu

Türkiye''nin ilk yerli tanksavar füzesi UMTAS, test atışlarında hedefi 5 km'den vurdu. ATAK helikopterlerine monte edilecek füzelerle, kızılötesi kameraları sayesinde gece de operasyon yapılabilecek.

Aa
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:35 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yerli tanksavar 12''den vurdu
Yerli tanksavar 12''den vurdu

ROKETSAN, milli imkanlarla geliştirdiği uzun menzilli tanksavar füzesi UMTAS'ta sona yaklaşıyor. ROKETSAN'dan alınan bilgiye göre, Uzun Menzilli Tanksavar Füze (UMTAS) Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacını milli imkanlarla karşılamak amacıyla başlatıldı. Helikopterlerden kullanılmak üzere geliştirilen UMTAS, ana muharebe tanklarına karşı etkili ve rakip tanksavar sistemlerine üstünlük sağlayan birçok özelliğe sahip bir füze sistemi. Hassas güdüm kontrol sistemine dayanan kullanım konsepti ile UMTAS, kullanıcıya gece-gündüz ve kötü hava koşullarında hedefe kilitleme, hedef üzerinde vuruş noktası seçimi gibi imkanlar sunuyor.

TANK ZIRHLARINA KARŞI ETKİLİ

Füze, sahip olduğu yüksek performanslı harp başlığı sayesinde ileri teknoloji tank zırhlarına ve beton koruganlara karşı etkili olacak. Sistem, askeri çevre koşulu standartlarına uygun olarak test ediliyor ve zorlayıcı görev ortamlarına dayanıklı olacak şekilde geliştiriliyor. Proje kapsamında şu ana kadar atış faaliyetleri gerçekleştirildi, helikopterden emniyetli ayrılma testleri de yapıldı. İlk güdümlü test füzesi atışlarında ise 5 kilometre mesafede yer alan hedef başarıyla vuruldu.

Lazer UMTAS da yolda

ROKETSAN ayrıca Lazer Arayıcı Başlıklı Tanksavar Füzesi (L-UMTAS) ve yüksek infilaklı parçacık etkili harp başlıklı füze geliştirilmesine yönelik faaliyetlerini de sürdürüyor. Füze, taarruz helikopterlerinden ve kara araçlarından gece ve gündüz atılabilecek harp başlığına göre ana muhabere tankı, zırhlı personel taşıyıcı, kamyon, arazi aracı, siper, bina ve alçak irtifada hava asılı kalan helikopterlere karşı kullanılabilecek. Lazer UMTAS da entegre edildiği ATAK helikopterinden başarılı test atışları gerçekleştirdi.


11 yıl önce