|

Yeşil alan kılıfıyla cami karşıtı eylem

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Yeşil alan kılıfıyla cami karşıtı eylem
Yeşil alan kılıfıyla cami karşıtı eylem

Üsküdar''daki Validebağ Korusu''nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılması planlanan caminin inşaatına, bir grup vatandaşın eylemi sebebiyle başlanamadı. Mahalle sakinleri tarafından 4 yıldır otopark olarak kullanılan alana planlanan cami projesi, ''yeşil alan gidiyor'' bahanesiyle eylemcilerin hedefi oldu. İnşaat alanı önünde başlayan gerginlik dün de devam etti. Hukuki sürecin devam ettiğini öne süren bir grup vatandaş, sabah bölgeye gelen iş makinelerini engelledi.

GÖREVLİLERE SALDIRI

Akşam saatlerinde de zabıta ekiplerinin inşaat girişine bariyerleri koymasına engel olmak isteyen mahalleliler ile görevliler arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine alanda bekletilen çevik kuvvet ekibi, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grubun uyarıları dikkate almayarak, bariyerleri kaldırmaya çalışması üzerine çevik kuvvet polisi biber gazıyla müdahalede bulundu.Geri çekilen gruptakiler, bir süre sonra basın açıklaması yaptı.

MÜLKİYETİ BELEDİYEYE AİT

Eylemciler Validebağ Korusu''nun imara açılacağını iddia ederken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Türkmen, ''Ruhsatlı cami inşaatını bir grup engellemek istiyor. Burada oturan sakinlerin cami talebi oldu. Hayırsever bir vatandaş bu ihtiyacı üstlendi. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi''ne ait ve planda cami alanı olarak ayrıldı. İnşaatın koruya taşacak bir yanı yok. Koru mesafelerine uyularak proje hazırlanmıştır'' dedi. Cami yapılması planlanan alan yaklaşık 4 yıldır mahalle sakinleri tarafından otopark olarak kullanılıyor.


9 yıl önce