|

Yeşil Kundura mağazasında yangın

Yeşil Kundura A.Ş'nin Topkapı'da bulunan deposunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar sırasında 2 itfaiye aracı da yanma tehlikesi atlattı

İha
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 18:31 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeşil Kundura mağazasında yangın
Yeşil Kundura mağazasında yangın

Zeytinburnu'ndaki Yeşil Kundura Mağazası'nda çıkan yangına müdahale sürüyor. 2 itfaiye aracı yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, olay yerine çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Topkapı'da Yılanlı Ayazma Yolu 15 numaralı Yeşil Plaza'nın 4. katında saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine Zeytinburnu, Merter, Bayrampaşa ve Fatih itfaiye ekipleri sevk edildi. Mağazanın depo bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede tüm mağazayı sardı. Alevlerin kontrol altına alınamaması üzerine Avcılar, Bakırköy ve Yeşilköy itfaiye ekipleri de takviye olarak olay yerine gönderildi. Müdahale esnasında 2 itfaiye aracı yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Zaman zaman ufak çapta patlamaların meydana geldiği mağazadaki yangına müdahale sürüyor.


YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yeşil Kundura A.Ş'nin Topkapı'da bulunan deposunda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.


Aydın, olay yerine gelerek yetkililerden söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Burada gazetecilere açıklama yapan Aydın, yangının saat 18.20 sıralarında başladığını ve itfaiyenin 10-15 dakika içinde müdahale ettiğini dile getirerek, olayda can kaybı veya yaralı bulunmamasının sevindirici olduğunu belirtti.


Söndürme çalışmalarının itfaiye ekipleri tarafından yoğun ve fedakar bir biçimde sürdürüldüğünü dile getiren Aydın, 'Yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgar çalışmaları biraz zorluyor. Bugün depoda sayım yapılıyormuş, bir ara elektrikler gidip gelmiş' dedi.


Çalışanların depoyu terketmesinden hemen sonra yangının başladığını ifade eden Aydın, 'Herhangi bir patlama da söz konusu değil' diye konuştu.


Bu arada, deponun duvarlarının tamamen yıkılmasıyla itfaiye ekipleri yangına direkt olarak müdahale edebiliyor.


200 BİN ÇİFT AYAKKABI KÜL OLDU


Yeşil Kundura'nın İstanbul Cevizlibağ'daki baraka türü depolarında çıkan yangın söndürülerek, kontrol altına alındı.

Hasar tespit için fabrika binasına gelen Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, yangında yaklaşık 200 bin çift yapımı tamamlanmış ayakkabının kül olduğunu söyledi.

Yangının söndürülmesinin ardından fabrikanın sahibi Engin Yeşil, olay yerine geldi. Yetkililerden bilgi alan Yeşil, fabrikada yaklaşık 20 senedir faaliyet gösterildiğini, çok öncesinden küçük çaplı bir yangın meydana geldiğini, ilk defa bu kadar büyük çapta yangın çıktığını söyledi. İşyerinin sigortalı olduğunu belirten Yeşil, "Yangın mesai saati bittikten, sayım tamamlandıktan sonra çıktı. Bu yüzden herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu durum bizi rahatlattı." dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Yeşil Kundura idare binasından çıkışında yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmalarını tamamlandığını söyledi.

Kontrollü bir şekilde yanmasına müsaade edilen depoya itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.


15 yıl önce