|

Yetenekli Bay Gökalp!

Dicle Üniversitesi’nin 2013’te geçici görevle Kırgızistan Tıp Akademisi’ne gönderdiği Prof. Osman Gökalp’in 2 yıldır usulsüz şekilde cemaate bağlı Atatürk-Alatoo Üniversitesi’nde rektörlük yaptığı ortaya çıktı.

Yasemin Asan
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:56 - 7/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
Hem akademik kadrosu hem de yönetimi paralel yapı ile bağlantılı olduğu iddialarıyla zaman zaman gündeme gelen Dicle Üniversitesi, şimdi de ‘kayıp profesör’ skandalıyla çalkalanacak gibi. Üniversitenin Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gökalp, 2013 yılında görev icabı Kırgızistan’a gittikten sonra ortadan ‘kayboldu’. 2013’te Kırgızistan Tıp Akademisi’nde devletin izniyle görevlendirilen Gökalp’in, bu akademiye uğramayıp, paralel yapının üniversitesinde rektörlük yaptığı ortaya çıktı. 

ŞİMDİ ALATOO REKTÖRÜ

Kimselere haber vermeden Kırgızistan Atatürk-Alatoo Üniversitesi’ne rektör oluveren Gökalp, hem devletin görevlendirdiği akademide çalışmadı hem de ücretsiz izne ayrıldığında başka bir kurumda çalışması yasak olmasına rağmen ‘paralel rektörlük’ görevini sürdürdü. Şu an Dicle Üniversitesi’nin bile ulaşamadığı Gökalp’in, hâlâ rektör sıfatıyla görevinin başında olduğu öğrenildi. 

337 GÜNLÜK İZNE ÇIKTI

Prof. Gökalp’in serüvenindeki ilginçlikler bununla sınırlı değil. Gökalp, Kırgızistan’a gitmesine onay veren Dicle Üniversitesi’nden, bir yıllık görev süresinin sonunda uzatma istedi. Ancak bu arada paralel örgütün hükümeti yıkmaya yönelik 17/25 Aralık darbe girişimi oldu. Kırgızistan Tıp Akademisi’nde ‘çalışıyormuş’ gibi yapan ve başka bir üniversitede rektör olan Gökalp, uzatma istemine MEB ve YÖK’ten onay gelmeyeceği düşüncesiyle taktik değiştirdi. Gökalp, resmi göreviyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yazısını beklemeden 337 günlük ‘ücretsiz’ izne ayrıldı. 

'BİR TÜRLÜ ULAŞAMADIK'

Yetenekli Bay Gökalp’in izni 15 Şubat 2014 tarihinde başladı. Zaten Dicle Üniversitesi de bu süreçte MEB’e yazı yazarak, “Osman Gökalp’in adresine bir türlü ulaşamıyoruz” dedi. Ancak Dicle’nin ‘ulaşamıyoruz’ dediği Gökalp’in, aynı dönemde sık sık Türkiye’ye geldiği, hatta TÜBİTAK töreninde ödül bile dağıttığı ortaya çıktı. 

GÖRÜNÜRDE KAYIP AMA ÖDÜL DAĞITIYOR

Aralık 2013’te TÜBİTAK Uluslararası Elektronik, Bilgisayar ve Hesaplama Konferası’na ‘Kırgızistan Uluslararası Atatürk-Alatoo Üniversitesi Rektörü’ sıfatıyla katılan Gökalp, burada katılımcılara ödüllerini dağıttı, basın mensuplarına poz verdi. Aynı anda birden fazla işi profesyonelce idare eden ‘Yetenekli Bay Gökalp’, bu dönem Türkiye’de ‘ERASMUS’ benzeri bir projeye de imza koydu. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Sebati Kudret Saylam ile kurumlararası işbirliğini öngören Mevlana Değişim Programı’na Gökalp, yine ‘rektör’ sıfatıyla imza attı. MEB, bir süre önce Osman Gökalp’in macerasıyla ilgili YÖK’ten ayrıntılı izahat istedi. Üzerinden aylar geçmesine rağmen YÖK’ten de bir cevap gelmedi. Paralel yapıya bağlı Atatürk-Alatoo Üniversitesi’nde rektör olarak korsan görev yapan Gökalp ile ne gibi bir işlem yapılacağı merak konusu.
#paralel yapı
#Prof. Dr. Osman Gökalp
#Kırgızistan
9 yıl önce