|

Yıkılmak istenen bina yuvarlandı!

00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:20 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıkılmak istenen bina yuvarlandı!
Yıkılmak istenen bina yuvarlandı!

Çankırı kent merkezinde bulunan ve 1928 yılında yapımı tamamlanan Zincircioğlu Un Fabrikasına ait bina Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulduğu sokağa ismini 'Fabrika Sokak' olarak veren ve zamanında şehir dışına kurulan fabrika, zamanla kentin büyümesi ile şehrin ortasında kaldı ve arsa değeri hızla yükseldi.



Bugün Gazetesi'nin haberine göre, fabrikanın 1980'li yılların sonunda el değiştirmesinin ardından üretim bir süre daha devam etti ve ikinci sahibi Hamit Tekin'in ölümünden sonra fabrikada üretim durdu.


Hissedarlarının anlaşamaması nedeniyle fabrikanın yıkılmasına karar verildi ve fabrika alanına iş merkezi yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 15 gün önce 25 metre yüksekliğindeki fabrikanın yıkım çalışmaları başladı.


Dönemin şartlarına göre oldukça sağlam yapıldığı gözlenen fabrika binasının yıkımı yıkımcı firmaya zor anlar yaşattı. Tuğla kullanılmadan perde beton şeklinde inşa edilen binanın etrafı kepçenin sallamasına takılan kompresörle zayıflatıldı. Etrafındaki betonların kırılmasının ardından bina kalıp şeklinde parçalanmadan yere düştü.


Yere düşen binanın üst tarafının etrafında bulunan binalara zarar vermesi koruma duvarları sayesinde engellendi. Çevresindeki apartmanların güvenliği nedeniyle çok titiz yürütülen çalışmalar sonunda tamamlandı ve çevredekilerin korkulu bakışları arasında bina yerle bir edildi.




15 yıl önce