|

Yıldırım’dan haraç istendi iddiası

Milliyet yazarı Atilla Gökçe, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın şike davasıyla ilgili, “Fethullah grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Vermeyince malum süreç başladı” dediğini yazdı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:34 - 17/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat’ın, şike davasıyla ilgili Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar haraç istendiğine ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Yarsuvat’ın bu iddiasını Milliyet yazarı Atilla Gökçe sütunlarına taşıdı. Paralel yapının Yıldırım’dan 50 milyon dolar istediğini belirten Yarsuvat, “Fenerbahçe de Aziz Yıldırım da bu isteği kabul etmedi. Daha sonra da 3 Temmuz süreci başladı. Henüz sonlanmayan bir süreç” dedi. 

TUTUKLANLANMASI GEREKİYORDU

Hukukçu olan Yarvusat, Aziz Yıldırım’ın şike davasında asliye cezada yargılanarak tutuklanmaması gerektiğine işaret ederek, “Ama Giresunspor eski başkanı Olgun Pekerle ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve ağır cezaya gittiler. Bence bu yanlıştı. Normal olarak asliye cezada yargılansaydı, tutuklanmazdı. Asliye cezada suçlu bulunsa dahi ‘hükmün açıklanması geri bırakılır’ ve bu kadar yıpranmamış olurdu” diye konuştu. 

İDDİALARLA İLGİLİ JET AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın “50 milyon dolar” iddiasına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan yanıt geldi. Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan Yıldırım’ın açıklaması şöyle: “Kamuoyunun bilmesi gereken husus, haberde yer aldığı üzere 50 milyon dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyaloğum olmamıştır.” 
#Duygun Yarsuvat
#Aziz Yıldırım
#Atilla Gökçe
9 yıl önce