|

Yıldız Dağı'nın yıldızı parlıyor

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin sezon açılışı törenine katıldı. Yılmaz, "Türkiye'de kayak merkezleri arasında Bursa'nın Uludağ'ı, Bolu'nun Kartalkaya'sı, Çankırı'nın Ilgaz'ı, Erzurum'un Palandöken'i, Kayseri'nin Erciyes'i sayılır. Bugünden sonra bu kayak merkezlerinin arasına Sivas'ın Yıldız Dağı da girecek" dedi.

Yeni Şafak
14:58 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:08 - 26/01/2015 Pazartesi
AA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de kayak merkezleri arasında Bursa'nın Uludağ'ı, Bolu'nun Kartalkaya'sı, Çankırı'nın Ilgaz'ı, Kars'ın Sarıkamış'ı, Erzurum'un Palandöken'i, Kayseri'nin Erciyes'i sayılır. Bugünden sonra bu kayak merkezlerinin arasına Sivas'ın Yıldız Dağı da girecek inşallah" dedi. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin sezon açılışı töreninde konuşan Yılmaz, merkezin Sivas'a hayırlı olmasını diledi. Bir eser ortaya çıkarmanın kolay olmadığını belirten Yılmaz,  "Sivas'ın bu güzelliğine ve zenginliğine sahip olmak için, bu güzelliği daha da güzelleştirmek için dört  bir yanından gelen  kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.


PİR SULTAN ABDAL'IN DAĞI

"Yıldız Dağı Pir Sultan Abdal'ın dağıdır desek yeridir" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niçin gitmez başındaki dumanı derken, o duman kasveti anlatır. Bizde sadece dumanlar kasveti değil, karı kışı da her zaman öyledir. Bizim kültürümüzde, 'neyinden korkarım kışın, yazın yağar kar başıma' derler. Karın yağması kışı hatırlatır. Kışın yağar olması yoksulluğu, üşümeyi hatırlatır. Göç olur, ne zaman olur, kış gelince. Dolayısıyla inşallah bundan sonra kışından, karından korkmayacağız." Hem kışı hem karı nimet bileceklerini ancak bu nimeti daha da büyütmek için tanıtımını yapmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, kar senesinin var senesi olduğunu ispat etmeleri gerektiğini anlattı.

'KONAKLAMA İMKANLARI ARTMALI'

Bakan Yılmaz, "Türkiye'de kayak merkezleri arasında Bursa'nın Uludağ'ı, Bolu'nun Kartalkaya'sı, Çankırı'nın Ilgaz'ı, Kars'ın Sarıkamış'ı, Erzurum'un Palandöken'i, Kayseri'nin Erciyes'i sayılır. Bugünden sonra bu kayak merkezlerinin arasına Sivas'ın Yıldız Dağı da girecek inşallah" ifadesini kullandı. Tesislerde konaklama imkanlarının artırılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, kayak ve ulaşım kapasitesinin zenginleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Yılmaz, Yıldız Dağı'nı Sıcak Çermik ve Nuri Demirağ Havaalanı ile birleştiren yaklaşık 50 kilometrelik yolun yatırım programına alındığını bildirdi. Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin sezon açılışını gerçekleştirdi. 

#yıldız dağı
#palandöken
#erciyes
#ılgaz
9 yıl önce