|

Yine kan istedi

Ayrıştırıcı dil kullanmaya devam eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine karşı olduğunu tekrarlayarak, “O emredecek herşey olacak. TOBB’da söyledim yine söylüyorum bizim kanımızı dökmeden bu sistemi getiremezsiniz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yine kandan bahsetti ve ayrıştırıcı bir söylem kullanmayı sürdürdü. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine karşı olduğunu tekrarlayarak, “Başkanlık istiyorlar. O emredecek herşey olacak. TOBB'da söyledim yine söylüyorum bizim kanımızı dökmeden bu sistemi getiremezsiniz. Onların ilk işleri kollektif bir suçu ortadan kaldırmak. Anayasa'nın olmadığı bir düzeni getirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.



HAKARETE SESSİZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında CHP'liler Cumhurbaşkanı'na ve oy verenlere hakaret etti. “Tayyibin ... yıldıramaz bizleri” sloganları atan partilileri Kemal Kılıçdaroğlu'nun müdahale etmeyip konuşmasına devam etmesi dikkat çekti. Parti programlarında kürsü dokunulmazlığı hariç diğer dokunulmazlıkların kaldırılması gerktiğinin olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Kamuyounda dokunulmazlıklar sadece HDP için kaldırıldı sanıyor, bizim de dokunulmazlıklarımız kalktı. Korkmayacağız, yılmayacağız, sonuna kadar gideceğiz.





HAPSE ATMAZSINIZ NAMERTSİNİZ


Ben çıkmalıyım hakimin önüne demokrasinin ne olduğunu anlatmalıyım ona. Kurultayımızda hangi karar alınmışsa o yapılacaktır. Demokrasi için bedel ödeyeceğiz. Bir baskı dönemi geliyor. Bizi hapse atarlarmış, atmazsanız namertsiniz. Onların amacı acaba CHP'yi nasıl köşeye sıkıştırırız. Bedel ödemekten çekinmeyeceğiz.”


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Başkanlık sistemi
8 yıl önce