|

Yine maganda kurşunu: 1 ölü

Cihan
00:00 - 4/08/2008 الإثنين
Güncelleme: 18:03 - 4/08/2008 الإثنين
Yeni Şafak
Yine maganda kurşunu: 1 ölü
Yine maganda kurşunu: 1 ölü

Hatay'da bir uzman çavuşun düğününde 5 çocuk annesi kadın maganda kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.


Hatay merkeze bağlı Aşağıoba köyünden Mehmet Balık uzman çavuş olan oğlu Cengiz'e İstanbul'dan Rasim Avcı'nın kızı Belgin'i istedi. Her iki taraf anlaşınca yaz tatilinde düğün yapılmasına karar verildi.



Damat Balık ile gelin Avcı halaya çıkınca kendini düğünün havasına kaptıranlar silahlarını çıkartıp ateş açmaya başladı. Bu sırada düğüne Hatay'ın İskenderun ilçesinden davetli olarak gelen 5 çocuk annesi Funda Kplan'a(40) adresi belli olmayan bir maganda kurşunu isabet etti. Maganda kurşunun yüzüne isabet eden 5 çocuk annesi Funda Kaplan, özel arabayla Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düğündeki kalabalık olayın ardından hastaneye akın etti. Hatay Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen Kaplan, burada bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir hastaneden diğer hastaneye koşan Kaplan'nın yakınları, ölüm haberinin ardından sinir krizleri geçirdi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.





Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye genelinde her yıl 700'e yakın insan, "maganda kurşunu" ve "serseri kurşun" diye tabir edilen ateşli silah kazaları sonucu hayatını kaybediyor.




ABD'de Ateşli Silahlardan Korunma Merkezi Ajansı'nın yaptığı bir araştırmaya göre ise dünyada "kutlama" adı altında serseri kurşuna kurban gidenlerin en fazla görüldüğü ülkenin başında Türkiye geliyor.



Araştırmada bu silahlardan çıkmış kurşunlarla bir başkasının hayatına mal olanların yüzde 87'sinin hapis cezası almadığı ve serbestçe dışarıda dolaştığına yer veriliyor. Sıralamada Türkiye'yi Porto Riko ve Dominik Cumhuriyeti izliyor. Magandalara en sert önlemleri alan eyaletlerin başında ise Kaliforniya geliyormuş.Bu eyalette çıkarılan bir kanun uyarınca, maganda kurşunuyla birisinin hayatına mal olan kişiye 25 yıl ağır hapis cezası veriliyor. Bu kanun sayesinde California'daki serseri kurşun vakalarında büyük düşüş yaşandığı belirtiliyor.

٪d سنوات قبل