|

YÖK eski Başkanvekili ve Atayün gözaltında

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Halis Çalış ile bir dönem Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Anadolu Atayün'ün de arasında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
20:17 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 20:32 - 22/05/2015 Cuma
Prof. Dr. Şaban Çalış ve Anadolu Atayün
Prof. Dr. Şaban Çalış ve Anadolu Atayün

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski YÖK Başkan Vekili, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çalış da Konya'ya gelerek teslim oldu.



Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Çalış, gazetecilerin, "Hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz, neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine, "Henüz hiçbir şey belli değil" dedi.



Operasyon kapsamında bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün de gözaltına alındı. Sağlık kontrolü içinKonya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Atayün, gazetecilerin, "hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz" sorusuna "Kolay gelsin" diyerek cevap verdi.



Kardeşi de casusluktan tutuklu


Anadolu Atayün, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapan ve 22 Temmuz'daki operasyonda casusluk ve resmi belgede sahtecilikten tutuklanan Yurt Atayün'ün ağabeyi.



Organize Şube'ye götürüldüler


Çalış ve Atayün, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.



Sayı artabilir


Operasyon kapsamında, gözaltına alınanların 30 olduğu, bu sayının artabileceği öğrenildi.



#Konya
#Paralel Yapı operasyonu
#Prof. Dr. Şaban Çalış
#Anadolu Atayün
#Yurt Atayün
9 yıl önce