|

Yol kesen teröristler 2 iş makinesini yaktı

Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarını ulaşıma kapatan bir grup terörist, 2 iş makinesini ateşe verdi. Eylem sırasında, aracıyla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan bir kişi, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Yeni Şafak
22:44 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 30/07/2015 Perşembe
AA

Bitlis'in Hizan-Tatvan karayolunda eylem yapan bir grup PKK'lı, yolu ulaşıma kapatırken, Bitlis-Diyarbakır karayolunda ise 2 iş makinesini ateşe verdi.


Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında bir grup PKK'lı Hizan-Tatvan karayolunun 25. kilometresindeki Hazro Deresi mevkisinde yolu keserek yoldan geçen vatandaşlara örgüt propagandası yaptı. Bu sırada yoldan geçen ve teröristlerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araca arkadan ateş açıldı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Yaralanan şahıs, kendi imkanlarıyla Tatvan Devlet Hastanesi'ne ulaştı. Şahıs burada tedavi altına alınırken, güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından yol ulaşıma açıldı.


Öte yandan Bitlis-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, burada tünel inşaatında çalışan 2 iş makinesini ateşe verdi. Olay üzerine Bitlis-Diyarbakır karayolunun Arıcılık mevkiinde, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için güvenlik güçlerince yol ulaşıma kapatıldı.

#Hizan
#yaralı
#Bitlis
#Tatvan
9 yıl önce