|

Yolcu otobüsü alev alev yandı

Ankara'dan Kırşehir'e gitmekte olan ve içinde 40 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü, hareket halindeyken alev aldı. Muavinin yangını erken farketmesi üzerine olası bir facia önlendi

İha
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 20:37 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Yolcu otobüsü alev alev yandı
Yolcu otobüsü alev alev yandı

Kırşehir'de içinde 40 kişinin bulunduğu şehirlerarası yolcu otobüsü hareket halindeyken alev alırken, muavinin yangını erken farletmesi olası bir faciayı önledi.

Olay, Kırıkkale-Kırşehir D765 Otoyolu Akpınar çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Kırşehir'e gitmek üzere yola çıkan şehirlerarası özel bir firmaya ait 40 AT 640 plakalı yolcu otobüsü, Kırşehir'in Akpınar ilçesine ulaştığında aniden motorundan dumanlar yükselmeye başladı ve alev aldı. Bunun üzerine araç sürücüsü otobüsü otoyolda güvenli bir yerde durdurarak, yolcuların tahliye edilmesini sağladı. Yolcular ve personel otobüsü boşalttıktan sonra polis ve itfaiye ekiplerine bilgi verildi. Motorun alev almasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüyerek otobüsün tamamını sararken, yolcular eşyalarını almaya fırsat bulamadı. Polis ekipleri, yangın nedeniyle otoyolu her iki yönden de trafiğe kapattı. Otobüs personelinin ve yolcuların çabası yangını söndürmeye yetmezken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülürken, otobüsten geriye hurda yığını kaldı. Yangında yaralanan olmazken, muavinin yangını erken farketmesinin olası bir faciayı önlediği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



15 yıl önce