|

YSK Başkanı Ali Em seçildi

Aa
00:00 - 27/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 18:22 - 27/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
YSK Başkanı Ali Em seçildi
YSK Başkanı Ali Em seçildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına Ali Em seçildi. YSK Başkanı Muammer Aydın ve Başkanvekili Ahmet Başpınar'ın görev sürelerinin sona ermesi üzerine boşalan Başkanlık ve Başkanvekilliği için bugün seçim yapıldı. 



Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Em, YSK'nın yeni üyelerinin de katıldığı seçimde başkanlığa getirildi. 

YSK Başkanvekilliğine ise Danıştay 5. Daire Üyesi Kırdar Özsoylu seçildi.Em ve Özsoylu, 3 yıl görev yapacak.         



Aydın ve Başpınar'ın yanı sıra üyeler Yargıtay kontenjanından seçilen Hasan Erbil, Necati Söz ile Danıştay kontenjanından seçilen Sadri Bozkurt'un da görev süreleri sona ermişti.


Boşalan üyelikler için Yargıtay ve Danıştay'da yapılan seçim sonucunda Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Muharrem Coşkun, 9. Ceza Dairesi Üyesi Halim Aşaner, Yargıtay 16. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Kürtül, Danıştay 13. Daire üyesi Turan Karakaya ve Danıştay 3. Daire üyesi Nilgün İpek, YSK'nın yeni üyeleri olarak belirlenmişti.

Kurulda, üyeler Hüseyin Eken, Mehmet Kılıç, Bahadır Doğusoy, Ali Em, Kırdar Özsoylu ve Zeki Çelebioğlu'nun görev süreleri devam ediyordu.


ALİ EM'İN ÖZGEÇMİŞİ

Ali Em, 11 Kasım 1950'de Ordu-Aybastı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Em, Ordu ve Ünye hakim adayı olarak mesleğe başladı. Em, sırasıyla Göle, Fındıklı, Haymana Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Kanunlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Kanunlar Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 21 Ekim 2002'de Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Em, 17 Ocak 2007'de Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçim sonucunda YSK üyeliğine seçildi.

Em, evli ve iki çocuk babası.


BAŞKANVEKİLİ ÖZSOYLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Kırdar Özsoylu, 16 Kasım 1955'de Gaziantep'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1978 yılında mezun olan Özsoylu, 27 Şubat 1979'da Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başladı. 14 Mayıs 1981'de görev unvanı Danıştay Tetkik Hakimi olarak değişen Özsoylu, Diyarbakır İdare Mahkemesi Üyeliği, Samsun ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 10 Şubat 2004'te Danıştay üyeliğine seçilen Özsoylu, 17 Ocak 2007'de YSK üyeliğine seçildi.

Özsoylu, evli ve iki çocuk babası.



14 yıl önce