|

Yüksek Lisans çift diploma şansı

Yıldız Teknik Üniversitesi ve New York Institute Of Technology işbirliğiyle açılacak olan “Yüksek Lisans Çift Diploma” programından mezun olanlar, öğretim tasarımcısı, e-öğrenme uzmanı, K-12 düzeyinde öğretim teknolojilerini etkin kullanan uzman çalışabilecek.

Yeni Şafak
11:05 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:09 - 20/11/2014 Perşembe
IHA
BALIKESIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI PARK BAHCELER MUDURLUGU'NDE GECICI ISCI OLARAK KAZMA KUREK CALISAN SONAY BAS (FOTOGRAFTA) DIPLOMA VE SERTIFIKALARINI GOSTERDI. (FOTOGRAF: DHA-HILMI DUYAR, BALIKESIR)
BALIKESIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI PARK BAHCELER MUDURLUGU'NDE GECICI ISCI OLARAK KAZMA KUREK CALISAN SONAY BAS (FOTOGRAFTA) DIPLOMA VE SERTIFIKALARINI GOSTERDI. (FOTOGRAF: DHA-HILMI DUYAR, BALIKESIR)

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yer alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) ve New York Institute of Technology (NYIT), Eğitim Fakültesi, Öğretim Teknolojileri bölümü arasında Akademik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde tezsiz çift diploma yüksek lisans programı açılıyor.


Öğretim teknolojileri alanında uzmanlaşmak isteyenlere hitap edecek olan Tezsiz Öğretim Teknolojileri yüksek lisans programından mezun olanlar, öğretim tasarımcısı, e- öğrenme uzmanı, K- 12 düzeyinde öğretim teknolojilerini etkin kullanan uzman öğretmen, okullarda öğretim teknolojileri uzmanı olarak çeşitli kurumlarda çalışabilme şansına sahip olacaklar.


Çift diploma alabilmek için toplamda 33 kredinin tamamlanması gereken programda; 15 kredi İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, 18 kredi ise New York’ta New York Institute of Technology tarafından verilecek. Program öğrencilerin güz döneminde 5 ders ve bahar döneminde de 5 ders alarak 1 senede mezun olabilecekleri şekilde tasarlanmış olup, dersler karma öğrenme modeline dayalı olarak yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilecek. Programı bir yılda tamamlamak isteyen öğrencilerin bir yılın en az 8 haftasını yüz yüze eğitim için yurt dışında geçirmeleri gerekmektedir.

#yıldız teknik üniversitesi
#New York Institute of Technology
#diploma
9 yıl önce