|

Yüksek yargıda kritik gün

Yargıtay’ın idari anlamda en üst organı olan Birinci Başkanlık Kurulu’nun 12 üyesi bugün yapılacak seçimle belirlenecek. Seçimin ardından oluşacak yeni Başkanlık Kurulu, üyelerin ve tetkik hakimlerin hangi dairelerde görev yapacağını ve dairelerin görev tanımını yeniden belirleyecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:49 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yeni üyeleri belirlenen Yargıtay’da bugün önemli bir adım daha atılacak. 515 üyeli Yargıtay Genel Kurulu, Yargıtay’ın idari anlamda en üst organı olan Birinci Başkanlık Kurulu’nu üyelerini belirlemek için sandık başına gidecek. 6’sı daire başkanı, 6’sı üye olmak üzere 12 asıl ve 4’ü daire başkanı, 4’ü üye olmak üzere 8’i yedek üyeden oluşacak yeni Birinci Başkanlık Kurulu belirlenecek. 

YENİ ÜYELER DİVANIN OLUŞMASINDA ETKİLİ

Son yargı paketi ile kurulan 8 dairenin başkanı ile boş bulunan 8. Hukuk Dairesi başkanı geçtiğimiz hafta belirlenmişti. Söz konusu daire başkanlıklarına, HSYK seçimlerinin galibi Yargıda Birlik Platformu’nun (YBP) desteklediği adaylar seçilmişti. Bugün yapılacak seçimlerde de YBP’nin etkili olacağı belirtiliyor. 

DAİRELER YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Yeni üyelerin tavrı da Başkanlık Divanı’nın yeniden oluşmasında belirleyeceği olacağı ifade ediliyor. Seçimin tamamlanmasının ardından yeni oluşanl Birinci Başkanlık Kurulu, iş durumunu dikkate alarak daireler arasındaki iş bölümü ile daire başkanları, üyeler ve tetkik hakimlerin hangi dairelerde görev yapacağını yeniden belirleyecek.
#HSYK
#Yargıtay
#YBP
9 yıl önce