|

Zabıta komiseri Emekli'yi yalanladı

Gezi Parkı’ndaki çadırların yakılması talimatını vermediğini söyleyen dönemin Beyoğlu’ndan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli’yi zabıtalar yalanladı. Zabıta komiseri Murat Sarı, Emekli’nin ‘Biz sizi koruyamayız. Çadırları yakın’’ dediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 02:28 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Gezi olaylarının başında parka kurulan çadırların yakılmasıyla ilgili zabıtaya emir verdiği gerekçesiyle yargılanan dönemin emniyet müdür yardımcısı Ramazan Emekli, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında böyle bir emir vermediğini öne sürdü. Tanık olarak dinlenen zabıta komseri ve memurlar ise çadırları yakın talimatının emniyet müdürü Ramazan Emekli tarafından verildiğini söyledi.



EMİR VERME YETKİM YOK


Tanık zabıta komiseri Murat Sarı, Ramazan Emekli'nin ''Biz sizi koruyamayız. Çadırları yakın'' sözünü hatırlatarak, Emekli'nin mahkemedeki ifadesinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. “Emniyet Müdür Yardımcı'nın talimatına rağmen biz çadırları yakmadık. Çadırlar, içerisinde bulunan mum, tüp gibi malzemelerin tutuşturmasıyla yanmış olabilir'' dedi. Olay tarihinde Beyoğlu İlçesi'nden sorumlu emniyet müdür yardımcısı olduğunu belirten Emekli ise çadır yakma talimatını vermediğini, zabıtaya emir verme yetkisinin olmadığını öne sürdü.



BİZE 'YAKIN GİTSİN' DENDİ


Zabıta memuru Murat Yüce de ifadesinde, “Çadırları toplamıştık, az sayıda kalmıştı. Sanık Emekli olup olmadığını tam olarak bilmediğim emniyet müdürünün amirim Sarı'ya 'çadırlarla uğraşmanıza gerek yok, yakın gitsin' dediğini duydum. Ancak biz yakmadık. Lüks ve mumlar sebebiyle yanmıştır.” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.  MUSTAFA SAİT ÖZKAN


#Ramazan Emekli
#Murat Sarı
#gezi parkı
9 yıl önce