|

Zap bölgesi gözetim altında

Cihan
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:31 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Zap bölgesi gözetim altında
Zap bölgesi gözetim altında

Yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına aralıksız devam eden güvenlik güçleri, sınır ötesinde de örgüt kamplarını gözetim altında tutuyor.

Özellikle teröristlerin sınırdan Türkiye'ye sızmak için kullandıkları Zap bölgesine sürekli havadan operasyon yapılıyor. Son hava harekatını dün gece yapan güvenlik güçleri, Zap bölgesindeki kampları havadan 5 defa vurdu.

Gece saat 22.00 sıralarında Diyarbakır'dan birbiri ardına kalkan F-16 savaş uçakları, terör örgütünün Zap bölgesindeki kamplarını vurdu. Terör örgütünün belirlenen 13 hedefin tümü tam isabetle vuruldu.

Zap kampı Kandil'den sonra terör örgütünün ikinci büyük kampı. Kampın en önemli görevi, örgütün silahlı gücünün sevk ve idare merkezi olarak kullanılması. Askeri gücün düzenlenmesi ve bölgelere dağıtımı bu kamptan yapılıyor.

Kampta yaklaşık 400-500 örgüt üyesi bulunuyor. Kampın içinde ideolojik ve askeri eğitim yapılması için 2 adet okul mevcut. Kampın içinde füzeler var ve çevresine ise savunma amaçlı olarak ağır silahlar yerleştirilmiş. Zap suyu kenarında, genelde Türkiye'ye sızmalarda geçiş noktası olarak kullanılıyor. Türkiye sınırına 5-6 saat yürüyüş mesafesinde.

21 Şubat 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyinde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinin katıldığı hava destekli bir sınır ötesi kara harekatı gerçekleştirilmişti. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek amacıyla yapılan operasyonda, yine Zap bölgesi hedef alınmıştı.

300 teröristin büyük çoğunluğunun etkisiz hale getirildiği operasyon sonrası, Zap bölgesine iki defa daha havadan harekat düzenlendi.

Güvenlik güçleri, yaptığı operasyonlarla hem teröristlerin sınırdan sızmasını engelliyor hem de Türkiye'de eylem yapmaya çalışan teröristlere lojistik desteği kesiyor. Güvenlik güçlerinin yurt içinde yaptığı operasyonlarda ise, terör örgütüne büyük zayiat verdirildi.

Özellikle teröristlerin saklandıkları mağaraların havadan bombalanması ve terörist takipleri örgütün Karadeniz ve Hatay Amanos Dağları'na yönelmesine neden oluyor.

Sığınaklardaki yaşam malzemelerinin güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmesi, teröristleri zor durumda bırakıyor. Çaresiz kalan teröristler evlerden hırsızlık dahi yapmaya başladı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kocadal Köyü bölgesindeki yayla evlerine gelen terör örgütü mensupları, 2 vatandaşa ait evden muhtelif yaşam malzemeleri alarak kaçtı.

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesi Jandarma Karakoluna ise teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.


16 yıl önce