|

Zekeriya Öz ifade verdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilen cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı döneminde "hakaret'' ettiği iddiasıyla hakkında açılan ikinci dava kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'nda talimatla ifade verdi.

Yeni Şafak
20:27 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 25/05/2015 Pazartesi
AA

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki talimat duruşmasında, sanık Zekeriya Öz hazır bulunurken avukatı duruşmaya katılmadı.



Duruşmada, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Öz hakkında 7 Ocak 2015 tarihinde hazırladığı iddianame okundu.



Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Öz, hakkında açılan davanın bir önceki celsesinden sonra meslekten ihraç edildiğini anımsatarak, avukatıyla görüşerek savunmasını hazırlamak için süre istedi.



Mahkeme heyeti, Zekeriya Öz'e süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.



Olayın geçmişi


Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Zekeriya Öz hakkında, Twitter'daki hesabından çeşitli tarihlerde isim zikretmeden o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlamıştı.



Bu kapsamda Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Öz hakkında, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 7 Ocak tarihinde ikinci bir iddianame düzenlenerek dava açılmıştı.



Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 7 Nisan'da görülen duruşmada mahkeme heyeti, Öz hakkında açılan iki davanın birleştirilmesine karar vererek, ifadesinin alınması için Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne ayrı ayrı talimat yazılmasına hükmetmişti.


#Zekeriya Öz
#mahkeme
#ifade
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
9 yıl önce