|

Zekeriya Öz Kılıçdaroğlu hayranı çıktı

Ergenekon davasında yaptığı usulsüzlükler gerekçesiyle Bolu'daki görevinden alınan Zekeriya Öz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na hayran çıktı. Eski düşmanı CHP ile şimdilerde dost olan Öz, Kılıçdaroğlu için "Konuş dürüst lider" twiti attı.

Yeni Şafak
12:07 - 18/01/2015 Pazar
Güncelleme: 10:11 - 18/01/2015 Pazar
Diğer

Çok kısa zaman öncesine kadar Türk siyasi tarihine Cemaat'in kumpaslarından biri olarak geçen Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz, CHP'lilerin deyim yerindeyse baş düşmanıydı.


CHP'LİLERİN 'BAŞ DÜŞMANI' GİBİYDİ

Ensonhaber'de yer alan habere göre, Ergenekon sanıklarının hemen hepsi ya CHP üyesiydi, ya da cezaevinden çıktıktan hemen sonra CHP'ye katılarak aktif siyasetin içinde yer aldı. Ergenekon sanıklarının CHP'ye bu kadar yakın olması haliyle partilileri, bu davanın savcısı olan Zekeriya Öz'e de bir o kadar uzak yapıyordu..


Aradan zaman geçti, Cemaat'in ve onun yargıdaki adamlarının kurduğu kumpaslar bir bir ortaya çıktı. Ergenekon davasında yaşananların da bu kumpasların bir parçası olduğuna hükmedildi.


AK PARTİ CEMAAT'TEN UZAKLAŞTI, CHP YAKLAŞTI

Şartlar değişti, AK Parti Cemaat ile ilişkisine önce mesafe koydu sonra da bu ilişkiyi tamamen kopardı. CHP ise AK Parti'nin aksine giderek Cemaat'e yakınlaştı. Cemaat de bu yakınlaşmadan rahatsız olmadı ve kapılarını sonuna kadar CHP'ye açarak 'tape' kardeşliği yoluna gitti.


ZEK KILIÇDAROĞLU HAYRANI ÇIKTI

Öyle zaman geldi ki, açtığı davalarla CHP'lilerle taban tabana zıt bir çizgide ilerleyen savcı Zekeriya Öz Kılıçdaroğlu'na övgüler dizecek düzeye erişti. Daha önce Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'la aynı çizgiye gelecek kadar fikirlerinde oynama gözüken Zekeriya Öz şimdi de Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını twitter'dan anbean takip ediyor, "Konuş dürüst lider" diyerek kendisini destekliyor.

#zekeriya öz
#kılıçdaroğlu
#savcı öz
9 yıl önce