|

Zırhlı seçim aracı!

Van’da kanlı musluk ilanlarıyla vatandaşları ölümle tehdit eden HDP'liler şimdi de AK Parti seçim araçlarına saldırmaya başladı. AK Parti İl Başkanlığı saldırılarından korunmak için araçları tel örgüyle kapattı. İl Başkanı Zahir Soğanda, “Vatandaşlardan tehditle oy istiyorlar. HDP dışındaki partilerin mahallere girmesine izin vermiyorlar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:55 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Van'da seçim kampanyasında kullandıkları araçlara taşlı saldırı yapılması nedeniyle farklı önlemler alan siyasi partiler, seçim araçlarının camlarını “tel örgü” ile kapatarak çalışmalarını sürdürüyor. Başta milletvekili adayları ve partililer olmak üzere seçim kampanyasında kullanılan araçların da bu saldırılardan payını aldığı Van'da, AK Parti ve Saadet Partisi il teşkilatları, anons araçlarında görevli kişilerin can güvenliğini sağlamak amacıyla “tel örgü” sistemi geliştirdi.



TEHDİT İLE OY İSTİYORLAR


Seçim araçlarının yan camlarını HDPlilerin saldırılarından korunmak için tel örgü ile kapatan AK Parti Van İl Başkanlığı, özellikle taşlı saldırılara maruz kalan araçlarda görevli personeli bu yöntemle korumaya çalışıyor. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, yıllardır bölgede siyaset yaptıklarını ancak son birkaç seçimdir partilerine yönelik taşkınlık ve saldırıların söz konusu olduğunu söyledi. Tehdit ile oy istendiğini dile getiren Soğanda, 'zafer zulmedenlerin değil, barışı isteyenlerin olacaktır' sözüne inandıklarını söyledi.



BİZE ENGEL OLAMAZLAR


AK Parti seçim çalışmalarını sürdüren çok sayıda kişini HDPlilerin saldırısına uğradığını belirten Soğanda, hiç kimse AK Parti'nin seçmenine ulaşmasına engel olamayacağını söyledi. Soğanda, “Bu saldırılardan korunabilmemiz adına, camlarımızın ve canlarımızın kırılmamasını, can ve mal güvenliğini sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyor, seçmenimize ulaşıyoruz. Bu anlamda maalesef araçlarımızın bir kısmını tel örgülerle koruma altına almış bulunmaktayız. Ne olursa olsun biz seçmenimize ulaşacağız. Hiç kimse engel olamayacaktır” ifadelerini kullandı



PARTİLERİN ADINDA DEMOKRASİ VAR AMA


Soğanda, taşkınlık yapan kişiler yüzünden kentin adının kötüye çıktığını bildirerek, “Bunu yapanları sağduyuya davet ediyorum. Madem ki demokrasi, insan hakları ve barış diyoruz, madem ki partilerinin isimlerinde de bu kavramlar var, o zaman bunun gereğini de yerine getirmek zorundalar” diye konuştu. AK Parti seçim otobüsünün şoförü Cengiz Çelik de çoğu zaman fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. Saadet Partisi Van milletvekili adayı Mehmet Fatih Ebinç ise yerel seçimlerdeki taşlı saldırılar nedeniyle bir çok araçlarının camının kırıldığını söyledi. Bu seçimde önlemler aldıklarını belirten Ebinç, “Otobüsümüzü seçim için giydirdik. Tedbirimizi aldık, takdiri Allah'a bıraktık” dedi.



Kanı reva görüyorlar


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, HDP'nin Kürtlere sadece kanı reva gördüğünü söyledi. Aktay, Van'daki bilbordlarda yer alan ve üzerinde “kan akan musluk” görselinin bulunduğu ilana ilişkin, “HDP'nin siyaset anlayışının ne olduğunu, bölgede insanların iradesine nasıl bir ipotek koymaya çalıştığını göstermiş oluyor” dedi. Aktay, şöyle devam etti: “Bu mesaj dilinden demokrasiyi düşürmeyen bu hareketin aslında Kürtlerin iradesini yok sayıyor olduğunu gösteriyor. Kürtler için biçtiği, reva gördüğü demokrasi anlayışı, Kürtlere başka bir tercih hakkı bile tanımayan bir demokrasi anlayışı, yani 'beni seçerseniz güzel demokrasi olur beni seçmeseniz kan akar ve felaket olur' gibi bir anlayış içerisindedirler.”



#Zahir Soğanda
#hdp
#ak parti
#seçimler
#yasin aktay
9 yıl önce