|

Zonguldak'ta mühimmat bulundu

Fındıklık alanda içi boş 2 el bombası, 27 adet G3 ve 5 adet M-16 mermisi ile bir lav silahı kapağı ve bazı silahlara ait parçalar bulundu

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 19:38 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Zonguldak'ta mühimmat bulundu
Zonguldak'ta mühimmat bulundu

Zonguldak'ta, fındıklık alanda 2 adet içi boş el bombası, 27 adet G3 ve 5 adet M-16 mermisi ile bir adet lav silahı kapağı gibi çok sayıda mühimmat ve bazı silahlara ait parçalar bulundu.

Alınan bilgiye göre, E.K, U.Ş. ve H.D'nin, İnağzı Mahallesi'ndeki hemzemin geçit sahil yolu üzerindeki fındıklıkta 'UNITED' yazılı kutu içinde el bombaları ve mermi bulduklarını bildirmesi üzerine emniyet ekipleri söz konusu bölgeye gitti.

Ekiplerce yapılan araştırmada, kutuda içi boşaltılmış 2 el bombası, 27 adet G3, 5 adet M-16, 2 biksi ve birer eğitim, kalaşnikof ve kanas, 2 adet tabanca mermisinin yanı sıra 1 adet lav silahı kabağı, 1 adet G3 kabza kapağı ve 2 adet ateşleme iğnesi gibi bazı silahlara ait parçalar bulundu.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Mühimmatların kaynağı nedir, ne değildir bilmiyoruz. Ancak, emniyet görevlilerimiz araştırmalarını sürdürüyorlar' dedi.

Soruşturmanın, mühimmatın, geçmiş dönemde Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan bazı kamu görevlilerinin marifetiyle kente getirilmiş olabileceğine yönelik de sürdürüldüğü öğrenildi.


14 yıl önce